Nyheter

Priserna på villor ökar betydligt

Nyheter Villapriserna steg mellan januari och mars med 13 procent i Värnamo kommun. Det är en betydande uppgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt sjunkit med 1 procent. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Sammanlagt såldes 50 villor i Värnamo kommun mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 3,0 miljoner kronor. I fjol gjordes 39 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 448 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor. Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent. Priserna på villor stiger i 78 av landets kommuner, medan de sjunker i 46 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar).

Sammanlagt såldes 40 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 34 affärer vid den här tiden på året.

Priserna på bostadsrätter har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 4 procent. I hela Jönköpings län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent. I hela Jönköpings län såldes 477 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor.

Mellan januari och mars gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Värnamo kommun. Den sålda fastigheten gick för 1,2 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes tio fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela