Nyheter

Priserna på villor går neråt kännbart i Värnamo

Nyheter Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 6 procent. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Villapriserna står i stort sett stilla i Värnamo kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. Bild: Press

Sammanlagt såldes 51 villor i Värnamo kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 44 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 440 villor för i snitt 2,5 miljoner kronor.

Medan priserna sjönk i Värnamo så steg priserna i hela länet med två procent. Störst var ökningen i Gislaved, där priserna steg med fyra procent. 

Priserna på bostadsrätter går kännbart uppåt

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med fyra procent.

Sammanlagt såldes 36 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 40 affärer vid den här tiden på året.

Även i hela Jönköpings län ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på två procent.

I hela Jönköpings län såldes 473 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Tre försäljningar av fritidshus

Mellan mars och maj gjordes sammanlagt tre affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med två vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 20 fritidshus för i snitt 1,5 miljoner kronor.

Statistik över villaförsäljningen i Jönköpings län.

Taggar