Nyheter

Priserna på bostadsrätter stiger något i Värnamo

Nyheter Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med en procent, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy tagit del av.

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med en procent. Bild: Pressbild

I hela Jönköpings län däremot sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på sju procent.

Sammanlagt såldes 31 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan oktober och december till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. 

I hela Jönköpings län såldes 429 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Priserna på villor sjunker betydligt

Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med nio procent.

Även i hela Jönköpings län sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på fyra procent.

Sammanlagt såldes 31 villor i Värnamo kommun mellan oktober och december till ett genomsnittligt pris på 2,1 miljoner kronor. I fjol gjordes 30 affärer vid den här tiden på året.

Bara en försäljning av fritidshus

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Värnamo kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol.

Den sålda fastigheten gick för 400 000 kronor.

I hela Jönköpings län såldes tio fritidshus för i snitt 1,3 miljoner kronor.

Taggar

Dela