Nyheter

Priserna på bostadsrätter minskar något

Nyheter Priserna på bostadsrätter har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång på en procent, det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Även i hela Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisnedgång på 5 procent.

Priserna på bostadsrätter sjunker i 71 av landets kommuner, medan de stiger i 34 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar).

Sammanlagt såldes 40 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan september och november till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 38 affärer vid den här tiden på året.

Villapriserna har gått ner i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 7 procent,

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i tre av sex kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Värnamo där priserna sjönk med 7 procent. I Eksjö däremot steg priserna med 17 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sju av länets 13 kommuner.

Sammanlagt såldes 37 villor i Värnamo kommun mellan september och november till ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 37 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 509 villor för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Mellan september och november gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,0 miljon kronor.

I hela Jönköpings län såldes 19 fritidshus för i snitt 1,5 miljoner kronor.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela