Nyheter

Prins och Industriexpo på samma dag

Nyheter Den 15 maj kommer det att bli mycket om entreprenörskap, företagande och gnosjöandan samt en prins.  Och allt detta i Värnamo.

Prins Daniel kommer bland annat att träffa elever på Figy näår han besöker Värnamo.

Kändast i sammanhanget är Prins Daniel. Han kommer under dagen att besöka Figy och att prata om konsten att driva företag. Tillsammans med några andra mycket framstående entreprenörer kommer prinsen att hålla föreläsa om företagande.

Besöket i Värnamo och senare även i Jönköping ingår i ett arrangemang kallat Prins Daniels Fellowship. Tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien ska han inspirera unga att bli entreprenörer.
På Figy är tanken att han ska träffa de elever som hållit på med olika UF-företag under vintern och våren.
I takt med att studenten nu närmar sig så kommer också dessa UF-företag att avvecklas.
I några fall kanske UF-företagen kommer att återuppstå som nya bolag.

Samtidigt som Prinsen besöker Figy kommer 13 konkurrerande företag i Värnamo att under två dagar arrangera Värnamo Industriexpo 2019.
Indistriexpo är en mässa, men olika alla andra mässor. I stället för att samla företagen på ett ställe få de som besöker Expot åka runt och besöka de olika företagen på ”hemmaplan”.

Alla företagen är  maskinleverantörer och tillsammans så står företagen för en stor del av kompetens och kunnandet som finns inom området i Sverige. Återstår att se om Prins Daniel passar på att besöka  Industriexpo 2019 när han ändå är i stan.

Taggar