Nyheter

Presidentskifte hos Lions Värnamo

Nyheter Efter 35 år i styrelsen lämnar Hans-Jörg Pohlmann över presidentklubben till Åke Sigbrandt.

Efter 35 år i styrelsen lämnar director Hans-Jörg Pohlmann över presidentklubban till den tillträdande presidenten Åke Sigbrandt. Bild: Bengt Jonsson

I samband med Lions sommaravslutning på Hindsengården tillträdde , med en enkel cermoni, Åke Sigbrandt som ny president för Lions Värnamo under de närmsta två åren. Vid samma tillfälle avtackades Hans-Jörg Pohlmann för sitt gedigna arbete i olika positioner inom klubbens styrelse under de 35 år i obruten rad som han där deltagit.

Lions Värnamo kan se tillbaka på ett gott år, trots pandemin under fjolåret och man har kunnat ställa om så verksamheten flutit på. Totalt har över 200 000 kronor kunnat delas till olika projekt för behövande under det senaste arbetsåret, som till exempel 75 000 kronor till Lions hjälp till Ukraina. Föreningen har också kunnat lokalt hjälpa funktionshindrade barn och unga med hjälpmedel, lämnat bidrag till Barndiabetesfonden och Kvinnojouren samt bjudit boende på kommunens äldreboende på tårta och underhållning i samband med lucia och nationaldagsfirandet.

Under sommaren jobbas febrilt med att anordna grillfesten Guldkant på kommunens nio äldreboenden, då det bjuds på mat, musik, underhållning med mera under tält utomhus.

Text: Bengt Jonsson

Taggar

Dela