Nyheter

Premiärdags för filmen om Leif Skjetne som blev muslim

Nyheter Ahmed Rekdou Skjetne, tidigare med namnet Leif och senast bosatt i Dannäs och Skillingaryd, har konverterat till islam, vilket vi berättat om tidigare och nu kommer en film om honom  

Från inspelningen. Pressbild  [1/6]

Från en träff i Hånger i januari  [2/6]

Gemytlig tidigare präst i bygden, numera med tilltalsnamnet Ahmed  [3/6]

Leif Skjetne i Åker 2013  [4/6]

Leif Skjetne vid Skillingaryds Läger 2015  [5/6]

Leif Skjetne hos Hundklubben Attila 2007  [6/6]

Han har tidigare varit präst i Svenska kyrkan och vi berättade för en tid sedan om hans besök i bygden. Han är annars numera bosatt i Marocko.

Senare i augusti har ”Bekännelsen – En film om svek, lögner och mod” premiär i Värnamo.
Dokumentären handlar om prästen Leif Skjetne. Han arbetade senast  i Forsheda pastorat, men bytte namn till Ahmed, flyttade till Marocko och konverterade till islam. Han arbetade ett tag även i Skillingaryd med omland.

Prästen Leif bär på en hemlighet. Han har börjat tvivla på sin kristna tro och funderar på att konvertera till islam. Av rädsla för omgivningens reaktioner vågar Leif inte berätta för någon om sitt tvivel och han känner sig falsk som ljuger och går bakom ryggen på både vänner, kollegor och församlingen.

För att inte bli avslöjad fattar Leif ett drastiskt beslut. Han säljer allt han har och flyttar till Marocko. Samtidigt har ryktet om Leifs konvertering nått församlingen som börjar planera en räddningsaktion – för att få tillbaka Leif till Sverige, och den kristna tron.

Filmarna Tomas Blideman och Alex Bolevin har följt Leif/Ahmed i över ett år. Det har resulterat i dokumentären ”Bekännelsen”, som sänds i SVT i september. Före dess blir det premiär för filmen i Värnamo.
– Vi arbetar på att Leif/Ahmed ska kunna medverka vid premiären, men på grund av gällande reserestriktioner är det stor risk för att han inte kan komma. I så fall medverkar Leif/Ahmed via länk. Filmarna Tomas Blideman och Alex Bolevin finns på plats, liksom flera av de medverkande i filmen, noteras i ett pressmeddelande

Taggar

Dela


1 reaktion på Premiärdags för filmen om Leif Skjetne som blev muslim

”Av rädsla för omgivningens reaktioner”…
…”församlingen som börjar planera en räddningsaktion”

De här utdragen sammanfattar trångsyntheten i religioner överlag på ett fantastiskt vis.

– att inte våga vara den man är
– att inte kunna acceptera andra för vad de är

Att var så självgod och förträfflig över alla andra sammanfattar många av de troende i den här bygden.

Vilket svar kommer man egentligen fram till när man ställer sig frågan ”Vad skulle Jesus ha gjort?”

Kommentarsfunktionen är stängd