Nyheter

Premiärbesök i Värnamo för nya landshövdingen: ”Spännande eftermiddag”

Nyheter I dag gjorde Jönköpings läns nya landshövding Brittis Benzler sitt första officiella besök i Värnamo. – Det känns som en spännande kommun, säger hon till Värnamo.nu.

– Det känns som en spännande kommun, säger Jönköpings läns nya landshövding Brittis Benzler under sitt första officiella besök i Värnamo. Bild: David Alin

Kommunen välkomnade landshövdingen med en rundresa i Värnamo till bland annat Vandalorum, Källemo, Rutan på Flanadentorget och Apladalen. Under rundresan fick landshövdingen information om företagsandan, industriexploatering, Bänkarnas stads-projektet, Värnamo Filmhistoriska Festival, föreningslivet och mycket annat. Med på rundresan var kommunalråden Tobias Pettersson (M), Mikael Karlsson (C) och Anetté Myrvold (S), kommundirektören Ulf Svensson och kanslichefen Heidi Skov Ragnar. Resan avslutades vid Prästgården i Apladalen med information från hembygdsföreningen. Efter informationen fick media möjlighet att intervjua den nya landshövdingen.

  Det har varit en väldigt spännande eftermiddag tycker jag. De har ordnat ett besök som har gjort att jag ska bli nyfiken på kommunen. Jag har fått nosa lite grann på Vandalorum, vi har fått träffa spännande företag, vi har varit ute på IFK Värnamo med mera, för att jag ska få veta lite mer. Några verksamheter har de bara åkt förbi och pratat om, som kulturverksamheten i den gamla fabriken. Man har verkligen lyft bilden av kommunen som en väldigt kulturengagerad kommun. Vi har också varit och tittat på Rutan och fått sammanhanget för den. DDet ke här tankarna om att kulturen finns i vardagen i kommunen är jättespännande.

Vad har du fått för intryck hittills av Värnamo kommun?

– Att det nog är väldigt välförtjänt att man har fått priset som Årets kulturkommun. Det känns verkligen som att kulturen tar en stor plats och det känns som en spännande kommun, måste jag säga.

Tobias Pettersson (M) berättar om att kulturen har stått i fokus under landshövdingens besök.

– Vi har också i dag försökt att belysa kommunen ur flera aspekter: både den klassiska kulturen, men också näringslivskulturen men också idrottskulturen och föreningskulturen. Vi har försökt binda ihop kulturen ur flera olika aspekter, så jag hoppas att du har fått en bra bild av Värnamo kommun, säger Tobias Pettersson. (M).

– Verkligen. Man blir nyfiken och det känns väldigt spännande. Det händer saker här och så berättar du om stora etableringar som är på gång med Kriminalvården till exempel och hur kommunen drar till sig nya verksamheter av olika slag. Det är ganska viktigt att få etableringar som inte bara är näringsliv. Stora statliga verksamheter är inte heller dumt, säger Brittis Benzler.

Är det något som har förvånat dig under ditt besök i Värnamo?

– Jag kände inte alls till filmfestivalen. Det var något helt nytt för mig, det är något jag tycker är jättespännande. Sedan över huvud taget det här engagemanget för kulturfrågor. Jag visste att kommunen hade blivit Årets kulturkommun men att det var så brett med kultur på olika sätt, såsom offentlig konst, visste jag inte, säger Brittis Benzler.

– Vi har också strategiskt valt att göra korta stopp så att vi kan locka tillbaka Brittis i närtid. Vi har verkligen bara berört det på ytan men vi har så extremt mycket runt om i hela kommunen och av tidsskäl fick vi fokusera på tätorten, säger Tobias Pettersson (M).

Taggar

Dela


1 reaktion på Premiärbesök i Värnamo för nya landshövdingen: ”Spännande eftermiddag”

Tveksamt att kommuntopparna lägger tid på en person som i många år tillhört Vänsterpartiets innersta krets. Men man känner sig kanske tvingad av artighetsskäl. Hon har nog inget till övers för privata företag. Hon gillar nog mest statliga företag och kan nog inte tillföra Värnamo kommun något.

Kommentarsfunktionen är stängd