Nyheter

Premiär med guldkant 

Nyheter Efter fyra månaders arbete står den klar, Bolmens fiskevårdsområdesförenings nya hemsida. Det firades under tisdagen med en traditionell bandklippning.

Berit Davidsson, John-Erik Svensson och Bodil Ramshammar inviger Bolmens fiskevårdsområdesförenings nya hemsida.

Bolmens fiskevårdsområdesförening är en förening för fiskerättsägare i sjön Bolmen. Föreningen består av 1 500 medlemmar och dess syfte är att främja fiskerättsägarnas intressen samt att upplåta fiske till allmänheten. I november beslutade sig föreningens styrelse för att det var dags att skapa en ny hemsida. En hemsidesgrupp med Bodil Ramshammar och John-Erik Svensson i spetsen skapades. Gruppen kompletterades med Berit Davidsson.

– Vi har alla tillsammans kläckt idéer för hur hemsidan ska se ut. Vi tog in offerter och fastnade för en firma här i Värnamo. Hemsidan är precis enligt våra tankar och jag vill verkligen framhålla Johan Hultgren på Netmine som har varit drivande i det här. Han har tagit tillvara på våra tankar och har satt våra idéer på pränt, säger Berit Davidsson.

Hemsidan används av två grupper, fiskerättsägare och nöjesfiskare. Berit Davidsson har tagit på sig ansvaret att vara administratör och allt textmaterial står styrelsen för. 

– 2019 blev Bolmens fiskevårdsområde utsett till årets fiskevårdsområde. Vi tävlade mot 2 000–3 000 andra föreningar och kammade hem priset. Vår uppgift är att se till att få människor att besöka sjön och att tillgodose vattenägarnas intressen. Sjön Bolmen lockar jättemycket svenska som utländska turister. Förra året sålde vi fiskekort för 1,2 miljoner kronor. För oss har målet med det här arbetet varit att göra Sveriges bästa hemsida, säger John-Erik Svensson. 

Som ett komplement till den nya hemsidan kommer föreningen även att sätta upp ett 40-tal nya informationsskyltar runt Bolmen. På skyltarna finns en karta över området, de fiskar som förekommer i vattnet samt en qr-kod som leder till den nya hemsidan.

– Längst upp till vänster på förstasidan finns en knapplänk märkt ”köp fiskekort”. Efter att du har tryckt på den, får du välja ett av flera alternativ. Du betalar direkt och får fiskekortet omgående i telefonen. På två knapptryck går du från att se skylten till att skaffa dig ett fiskekort, säger John-Erik Svensson. 

– Sjön Bolmen har en stor betydelse för området och för oss är det här ett sätt att visa dess betydelse, säger Bodil Ramshammar. 

Taggar