Nyheter

Premiär för hoppfull låt

Nyheter Inspirerad av Elton John och texten skriven av en rockskribent. I dag är det premiär för Jonas och Ludwig Rydins hoppfulla låt. – Det här är en låt att lyssna till sittandes i finfåtöljen med ett glas vin i handen, säger Jonas Rydin till Värnamo.nu.

Inspirerad av Elton John och texten skriven av en rockskribent. I dag är det premiär för Jonas och Ludwig Rydins hoppfulla låt. – Det här är en låt att lyssna till sittandes i finfåtöljen med ett glas vin i handen, säger Jonas Rydin till Värnamo.nu. Montage: David Alin

Låten heter ”Hopp” och den kom till i början av pandemin. 

– Det började när samhället började stänga ner. Dessutom var jag sjukskriven efter en ögonoperation. Det var en dyster tid, men jag satte mig ned vid flygeln och började plinka. Jag tänkte att ”man har det rätt bra ändå” och det finns hopp om att det kommer bli bra, säger Jonas Rydin. 

Jonas Rydin fick kontakt med Anders Lundquist, musikskribent och basist i bandet Future Elephants, som tog sig an uppdraget att skriva låttexten. 

– Han skrev en alldeles utomordentlig text om att det andas hopp, vilket är något som behövs i dessa tider. Man får inte gräva ner sig, utan det vänder och det blir alltid bättre och Anders har fångat det jättebra. Det här är en låt att lyssna till sittandes i finfåtöljen med ett glas vin i handen.

Så föddes låten ”Hopp”, som i dag begår premiär på sociala medier och olika streamingtjänster. Jonas Rydin står för musiken, som för tankarna till Elton Johns symfoniska drag, och sonen Ludwig står för sången. Ludwig Rydin begår i samband med lanseringen solodebut.

– Det har varit väldigt roligt att få göra det här tillsammans med pappa. Det är en ganska annorlunda ballad, med en bra styrka i text och refräng. Jag hoppas att många kommer att lyssna på låten, säger Ludwig Rydin. 

Taggar