Nyheter

Premiär för Värnamobadet

Nyheter Under Kristi himmelsfärdshelgen var det så äntligen dags för Värnamo Simsällskap att öppna upp Värnamobadet för allmänheten.

Redan under premiärdagens första timmar fylldes bassängen av förväntansfyllda badgäster.

– Vi har verkligen tur med vädret så idag blir det mycket glass sålt, kvittrar Elsa Vejklint, för dagen ansvarig för kiosken. Det känns verkligen som om Värnamoborna längtat efter att få komma hit och njuta av vårt tempererade vatten, fortsätter hon och spanar ut över det glittrande vattnet.

Värnamobadet, som ligger på sjukhusområdet, ägs av Regionen, hyrs av kommunen och drivs varje sommar av VSS. Badet består av en 25-metersbassäng med tillhörande omklädningsrum och bastu samt ett inhägnat grönområde.

– Förutom att vi erbjuder allmänheten att bada här, så flyttar vi hela vår verksamhet, med simskolor, träningar och tävlingar till badet, säger VSS ordförande Christer Ringblom.

Det blir en win-win, vi får styra över våra tider på Värnamobadet, samtidigt som allmänheten får mer tillgång till simyta, både i simhallen och på badet. Sedan ligger ju badet fantastiskt bra, då många som väljer att bada här regelbundet, kommer från Mossleområdet och kvarteret Doktorn. Värnamobadet är verkligen en tillgång både för klubben och för kommunen, avslutar Christer, innan han dyker i tillsammans med sina söner i vattnet.

I helgen var det premiär för Värnamobadet.

Taggar

Dela