Nyheter

Premiär för fabriksrunda

Nyheter Inom kort ges shoppingsugna möjligheten att besöka och handla hos ett 30-tal fabriker med välkända varumärken i Gnosjöregionen.

Projektledare Arnold Andersson och vd och ägare Inge Andersson på Dalhem Innovation och Lonneberg design i Smålandsstenar.  [1/4]

Pressbild: Dalo Lindén  [2/4]

Pressbild: Baoobaoo  [3/4]

Pressbild: Värnamo Sängkläder  [4/4]

– Vi har inspirerats av andra lyckade evenemang såsom Gårdsrundan och Lingonrundan. Nu öppnar vi upp bygdens fantastiska fabriker och det känns otroligt kul att kunna erbjuda möjligheten att uppleva det här på plats!, säger Karin Fritz, teamledare på destinationsenheten i Värnamo kommun i ett pressmeddelande.

Heldag med unik shopping

Evenemanget Fabriksrundan har fokus på fabriksförsäljning hos tillverkande företag i bygden. Ett 30-tal företag kommer öppna upp sina lokaler där du kan köpa utställningsexemplar, andrasortering, utgående sortiment och rabatterade produkter. Under dagen kan du följa med på rundvandring hos företagen, kika in bakom kulisserna, se demonstration av tillverkningen och så klart, shoppa loss.

– Tillverkningsindustrin och Gnosjöandan är unik för vår bygd. Att kunna erbjuda så många välkända varumärken och produkter under en dag tror vi kommer att locka många besökare. Vi har till och med väckt ett internationellt intresse bland tyska researrangörer, berättar Emma Sjöberg på Enter Gislaved i ett pressmeddelande.

Det är ingen slump att det finns så många företag i Gnosjöregionen. Näringslivet och företagandet här utstrålar en påtaglig anda där ingenting är omöjligt. Drivkraft och utveckling ligger i fokus och samarbeten utan krav är en självklarhet. Andan här är en del av Gnosjöandan där ingenting är omöjligt.

– Här går kunskap, kvalitet och design hand i hand och förs över från generation till generation. Långsiktighet och hållbarhet är ofta ledord i tillverkningen. Här produceras gjutjärnspannan du lagar mat i, potatisskalaren du har i köket, mattan på jobbet och kanske väskan du bär på axeln varje dag. Vi är stolta över våra fantastiska fabriker och deras produkter som ofta exporteras världen över. Det här vill vi dela med oss av, säger Johan Svedberg, turism- och destinationsutvecklare på Gnosjö kommun i ett pressmeddelande.

Han och kollegorna är säkra på evenemanget på sikt kan bidra positivt på flera sätt. Får vi många besökare och lyfter fram industrin, så kan det på sikt hjälpa till med kompetensförsörjning. Samtidigt som vi inom besöksnäringen kan locka hit många fler besökare så får industrin en chans att visa upp sig.

– Det blir en bra chans att se vad som gömmer sig bakom produkterna och varumärkena. Tillverkningsindustrin idag är ofta allt annat än smutsig, högljudd och tung, fortsätter Johan.

Stor bredd bland företagen

Det finns en stor bredd bland de medverkande företagen i Gnosjö, Gislaved och Värnamo kommuner.  Produkter som möbler, lampor, mattor, strumpor, knäckklubbor, köksredskap, inredning, träskor, markiser, stegar, kakel, golv och mycket mer kommer säljas under dagen. För att besökarna ska hitta till alla företag har arrangörerna tagit fram en digital karta med alla deltagande företag.

– Vi tror verkligen på vår idé och hoppas på många besökare till helgen! Det vore härligt om det kom så många så att vi får utöka till ett två dagars evenemang nästa år, säger Karin Fritz.

Fabriksrundan arrangeras av Värnamo kommun, Gnosjö kommun och Enter Gislaved med stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa.

Taggar

Dela