Nyheter

Positiva till anstaltsbesked

Nyheter Kommunens ledande politiker gläds över dagens anstaltsbesked.

Mikael Karlsson (C) och Azra Muranovic (S) välkomnar Kriminalvårdens anstaltsbesked. Bilder: Pressbilder. Montage: David Alin

– Det känns fantastiskt. Vi gick all-in och det gick hela vägen. Det här är en laginsats som ligger bakom det här och det känns otroligt bra. Det här beskedet syresätter vår arbetsmarknad med 200 tjänster eller fler och vi får en vitamininjektion på arbetsmarknaden med nya kompetenser som behövs, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Kommunstyrelsens andre vice ordförande Azra Muranovic (S) instämmer i Mikael Karlssons (C) ord. 

– Det här har en stor betydelse för vår arbetsmarknad och när anstalten är på plats så har vi ytterligare en stor arbetsgivare i kommunen. Jag tror även att det här ger goda möjligheter till påverkan när det gäller frågor som exempelvis lokaltrafiken. 

Även Mikael Karlsson (C) tror att Kriminalvårdens besked möjliggör för en diskussion med länstrafiken om kollektivtrafiken.

– Kriminalvården har en uttalad önskan om att kunna åka hållbart till jobbet, så det kan öppna upp för möjligheten.

Nästa steg i anstaltsprocessen är att Värnamo kommun ska skriva en avsiktsplan med Kriminalvården. Därefter görs myndigheten tillsammans med kommunen en fördjupad lokaliseringsutredning för att kartlägga etableringsplatsen. Det arbetet följs av planarbete. 

– Tanken är att det arbetet ska vara klart 2023, så det blir rask marsch framöver, avrundar Mikael Karlsson (C).

Taggar

Dela