Nyheter

Poricanen (S): Hoppas att hela kommunen blir en attraktiv plats

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Khalid Poricanen (S).

Khalid Poricanen (S). Bild: David Alin

Kan du beskriva dig själv?

– Jag är en ambitiös och målmedveten person som är väldigt social och framåt, jag gillar även nya utmaningar.

Har du önskat eller tilldelats platsen i kommunfullmäktige?

– Lite av båda, blev tilldelad platsen 2018 och önskade att fortsätta även denna mandatperiod. Men självklart önskade jag att få sitta kvar då jag trivs i min roll och vill vara med och påverka samt representera mitt parti.

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Skolan, jämställdhet och migrationsfrågorna intresserar mig mest. Det är även mycket kring arbetsmarknaden som intresserar mig.

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Att få mer erfarenhet samt att få vara ordinarie i tekniska och fritidsnämnden samt att jag vill se en utveckling i kommunen som gynnar invånarna. Jag hoppas på att hela kommunen blir en attraktiv plats för alla och att ytterområdena inkluderas mer. Jag ser även framemot att få vara en del av en hållbar och attraktiv kommun.

—————

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid kommunens riksdag.

De röstberättigade invånarna i kommunen väljer fullmäktige i allmänna val vart fjärde år (samtidigt som riksdags- och regionvalet). I Värnamo består kommunfullmäktige av 51 ledamöter och 29 ledamöter. De flesta av dem har ett vanligt jobb och ägnar sig följaktligen åt politiken på fritiden.

Kommunfullmäktige fattar beslut i principiella frågor som rör kommunens organisation, ekonomi, övergripande planer och samhällsplanering. Fullmäktige bestämmer också hur de olika nämnderna sätts samman, vilka arbetsuppgifter de har och vilka som ska vara ledamöter. Mandatfördelningen 2022-2026 ser ut som följer:

Socialdemokraterna 14 mandat
Moderaterna 11 mandat
Sverigedemokraterna 9 mandat
Centerpartiet 8 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Liberalerna 2 mandat
Vänsterpartiet 2 mandat

Taggar