Nyheter

Populär klädbytardag i ny regi

Nyheter När församlingen Klippan meddelade att de skulle lägga klädbytardagen på is bestämde sig fyra Bredarydsmammor för att ta över stafettpinnen. På lördag arrangerar kvartetten sitt första evenemang. 

Småbarnsmammorna Annie Sköld, Hanna Ljungkvist, Madelene Andersson-Sega och Linnéa Håkansson har tagit över stafettpinnen för klädbytardagen i Bredaryd. På lördag arrangerar kvartetten sitt första evenemang i bygdegården.  [1/2]

Barnkläder och babyprodukter kommer att finnas till försäljning.  [2/2]

För småbarnsmammorna Linnéa Håkansson, Annie Sköld, Madelene Andersson-Sega och Hanna Ljungkvist har klädbytardagen med loppisförsäljning av barnkläder och babyprodukter i Bredaryd varit ett betydelsefullt evenemang. Under lördag förmiddag slås portarna upp till Bredaryds bygdegård för den första klädbytardagen i kvartettens regi.

– När vi fick information att församlingen hade tänkt att runda av arrangemanget så ville vi fyra Bredarydsbor ta över och driva projektet vidare, i en ny lokal och med nya krafter. Vi har en förhoppning om att erbjuda en bra säljplats av barnkläder och att det ska vara en bra handlingsplats med bra och välskötta saker på ett bra och hållbart sätt. Vår ambition är att arrangera en jättebra dag med social samvaro, vi känner oss supertaggade och hälsar alla hjärtligt välkomna. Vi hoppas att det kommer mycket folk på lördag, säger kvartetten. 

När kvartetten offentliggjorde att de skulle föra arrangemanget vidare fylldes deras sociala medie-konton med positiva reaktioner. Till lördagens evenemang får de hjälp av ett 15-tal volontärer. 

– Vårt mål är att vi ska köra evenemanget två gånger om året. Nu på lördag säljer vi vår- och sommarkläder. Tanken är att sedan till hösten kör vi på nytt igen, då tar vi emot höst- och vinterkläder, säger Linnéa Håkansson.

Annie Sköld betonar att namnet kan vara lite missvisande.

– Hela konceptet går ut på att det är en jättestor loppis, där föranmälda säljare får lämna in sina kläder  som då är uppmärkta med ett säljnummer. När du sedan kommer hit som köpare kommer kläderna att vara uppdelade i storleksordning, från 50 upp till 140, för att kunderna som letar efter specifika storlekar enkelt skall hitta klädesplaggen de letar efter. Klädbytardagen är mer ett namn för att kläder byter ägare, det handlar inte om att du ska ta med dig kläder för att ha något att byta med. Här handlar det om att du kommer hit, gör dina fynd och betalar i klassan innan du går ut och vi ansvarar för logistiken så att varje säljare får tillbaka sin förtjänst och de kläder som inte blir sålda, säger Annie Sköld.

För att undvika trängsel inne i lokalen kommer kunderna släppas in successivt.

– Vi kommer att släppa in några kunder i taget, eftersom vi har märkt att människor tycker om att ha gott om plats när de handlar. Vi vill säkerställa att det blir en god köpupplevelse när man väl är inne i bygdegården, säger Linnéa Håkansson. 

Arrangemanget har genom åren varit uppskattat med en kundkrets på upp till tio mils radie från Bredaryd. 

– Vid de Klädbytardagar som arrangerades av församlingen Klippan innan pandemin var det alltid långa köer. Det var inte ovanligt med uppemot en halvtimmes väntetid, så det är ett uppskattat koncept, säger Madelene Andersson-Sega.

Hanna Ljungkvist avslutar intervjun med några köptips.

– De tipsen vi kan ge till besökarna är att ta med ett paraply, beroende på hur vädret blir. Det kan ju bli kö, så ett paraply kan vara bra att ha. Ta även med någon form av påse som ni kan lägga era fynd i om ni har med er småbarn, ha gärna dem i en bärsele eller bärsjal för det kan bli trångt med barnvagn därinne. 

Taggar

Dela