Nyheter

Politikertätt på valfläsk

Nyheter Det blev en politikertät eftermiddag när det bjöds in till valfläsk i Forsheda.

Ica-personalen brukar prata om att solen alltid skiner i Forsheda. Löftet slog in även i dag. Precis vid parkeringens entré stod Socialdemokraterna med sin rullande valstuga, Moderaterna och Centerpartiet.  [1/7]

Gull-Britt Andersson, Mikael Karlsson och Emma Söderhjelm delade ut ballonger och godis.  [2/7]

Sylvia Friberg delade ut bruno bönor.  [3/7]

Camilla Rinaldo Miller var nöjd över arrangemanget.  [4/7]

Jörgen Skärin och Anton Strandh poserade på den partifärgspassande grönytan.  [5/7]

Liberalernas riksdagsman Jakob Olofsgård gjorde Fredrik Lingeskog sällskap.  [6/7]

Moderaterna Tobias Pettersson, Glenn Lund och Susanne Wahlström sken i kapp med solen.  [7/7]

Bland personalen på Ica-butiken pratas det om att solen alltid skiner i Forsheda. Det löftet slog in även i dag, när det var dags för valfläsk ute på parkeringen.

– Det har varit en toppenbra dag hittills. Vi har totalt fått hem 1,6 ton med stekfläsk som ska ut till kunderna och det här har varit väldigt uppskattat. Personligen känner jag själv också att politikerna har lyssnat på vad jag har att säga om butikens framtid också, vilket är skönt, säger butikschefen Henrik Grahn.

Precis vid parkeringens entré stod Socialdemokraterna med sin rullande valstuga.

– Det har varit ett hyfsat intresse. För oss handlar det här om att visa för Forshedaborna att vi arbetar för dem också, säger valledaren Bo Svedberg.

Vid Centerpartiets desk är Gull-Britt Andersson, Mikael Karlsson och Emma Söderhjelm i full färd med att dela ut ballonger och godis.

– Det är kul att få komma ut och träffa och diskutera med väljarna, säger Emma Söderhjelm.

För Sverigedemokraterna var valfläsket ett evenemang med guldkant. Under augusti månad twittrade förra vänsterledaren Jonas Sjöstedt att SD-kvinnor borde byta namn till ”Bruna bönor”. Gruppledaren Jan Cherek spann vidare på repliken och tog kontakt med Henrik Grahn som beställde hem 150 förpackningar med bruna bönor som partiet dekorerade med partiloggan. Förpackningarna delades sedan ut gratis till de som hade beställt stekfläsket.

– Jag tyckte det var en rolig grej att spinna vidare på. Vi måste ha kul i politiken, säger Jan Cherek.

Vid Kristdemokraternas bord stod Camilla Rinaldo Miller och delade ut gåvor.

– Det här är ett oerhört trevligt initiativ från Henrik (Grahn) och det uppskattas mycket av väljarna, för det handlar om att hela kommunen ska leva.

Miljöpartiets Jörgen Skärin och Anton Strandh njöt i solen. De hade tagit plats på parkeringsplatsens enda grönyta.

– Vi är ju det gröna partiet och vi tänkte direkt att vi lägger beslag på grönytan, skrattar Jörgen Skärin.

– Det har varit mycket unga tjejer framme och pratat med oss. De var intresserade av miljöfrågorna och ville höra mer om vår politik, så det kändes lovande för framtiden, säger Anton Strandh.

För Liberalernas förstanamn Fredrik Lingeskog var trippen till Forsheda nästan som att komma hem för den Torskingebördige Torpbon. Dagen till ära hade han fått sällskap av riksdagsledamoten Jakob Olofsgård från Jönköping.

– Det här är ett otroligt roligt initiativ och det är kul att se vad engagemanget på landsbygden ger. Jag hoppas verkligen att Henrik kör det här igen om fyra år igen, säger Jakob Olofsgård.

Även Moderaterna hade en riksdagskandidat med sig till Forsheda: Susanne Wahlström, nuvarande kommunalråd i Habo kommun.

– Det har varit en bra dag. Det märks att det är kort tid kvar nu. Vi började dagen i Adelöv, sedan Jönköping och nu Forsheda. I kväll blir det Värnamo för att vara med på debatt i Missionskyrkan, avrundar Susanne Wahlström i samspråk med Tobias Pettersson.

Taggar

Dela