Nyheter

Politikern: ”Vi måste värna Värnamo”

Nyheter Marianne Olsson (KD) slår ett slag för köpstaden Värnamo.

Marianne Olsson (KD) slår ett slag för köpstaden Värnamo. Bilder: David Alin

Under kommunfullmäktige diskuterades förslaget till ny parkeringsnorm i Värnamo. I slutet av debatten tog Marianne Olsson (KD) plats i talarstolen.

– Jag bara tänker på hur det var förr. Storgatsbacken var levande, där fanns Gulins (senare Adelsten), där fanns leksaksaffären Faetter BR, där var liv och rörelse, det var jätteroligt. Jag var utvald till Per och Kersti en gång och fick åka oxare genom stan, det var fantastiskt. Det var köpstaden Värnamo, det som vi verkligen är kända för och nu är det precis dött. Mycket av det beror på att vi är bekväma. Jag tycker också att det kunde vara ett parkeringshus här, det är jättebra att det främjar cykel också, men när man åker och handlar nu så tänker man ”jag tar City Gross eller någon annan affär utanför” där det är fri parkering, där det går snabbt och det är lätt springa in. Jag tror att vill vi behålla detta fantastiska Värnamo som alltid har varit köpstaden Värnamo, och det är ju också intäkter vi får på det sättet, så tror jag att vi måste värna om detta. Vi måste värna Värnamo faktiskt, så att det blir det här mysiga igen, med kaféer och allt, Det finns ju, men det utarmas på det här sättet och den nya generationen förstår inte vad vi har haft tidigare, säger Marianne Olsson (KD).

Vi återkommer till debatten om parkeringsnorm i fler artiklar.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Politikern: ”Vi måste värna Värnamo”

Håller med om att man måste få centrum levande igen. Men vi som bor på landsbygden saknar smidigheten att parkera i stan. De där farthinderna de bygger överallt gör att man undviker att åka in till centrum Värnamo är beroende av landsbygden. Vi är ingen storstad.

Helt rätt Marianne!

För att inte nämna de en gång så livaktiga marknaderna som hölls på torget, tomtetågen genom stan, karnevalerna med mera.

Och det skrivs ju även om att Apladalens kaffestuga ska gå i graven.

Snart dags att flytta stadshus, statskyrka och stadshotellet till Bredasten!
Mammonstemplet Jula är ju i startgroparna redan.

Kommentarsfunktionen är stängd