Nyheter

Politikern: ”Vi måste fundera på parkeringshus”

Nyheter Teknik- och fritidsnämndens vice ordförande Stig Claesson (KD) är tydlig. – På sikt måste vi lyfta frågan om parkeringshus, säger han.

– På sikt måste vi lyfta frågan om parkeringshus, säger Stig Claesson (KD). Bilder: Värnamo kommun/Pixabay

Under kommunfullmäktige diskuterades förslaget till ny parkeringsnorm i Värnamo. Mitt i debatten tog Stig Claesson (KD) plats i talarstolen.

– Jag hade förmånen att vara i Stockholm förra veckan (läs för två för veckor sedan) och då blir det här med parkering rätt så aktuellt. Jag konstaterade att där är både gångtrafikanter, cyklister, kollektivtrafik et cetera, men ”peppar peppar” så är det relativt lätt om man bor vid ett centralt hotell att få parkering. Vad beror det på? Jo, för att det finns parkeringshus som sväller och jag vill bara lyfta den frågan, för jag tror att på sikt så är det något vi måste fundera på, sa Claesson innan han biföll kommunstyrelsens förslag och framhöll behovet av en långsiktig trafikplan.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Politikern: ”Vi måste fundera på parkeringshus”

Men herregud parkeringshus i Värnamo. Är ju betydligt billigare att anlägga en vanlig parkering eller strunta att bebygga befintliga parkeringar. Här är det knappast brist på mark och marken är inte särskilt attraktiv. Ska vi ta bort alla parkeringar och bygga parkeringshus som det kostar 50 kronor i timmen att stå i? Hur ska det kunna gynna handeln i centrum? Kommer ju att resultera i en spökstad.

Ja, Stig – med alla dina dynamiska effekter som skulle uppstå med Gummifabriken lär det finnas gott om aktörer som kan och vill bygga parkeringshus! Eller … parkeringshus är verkligen inte en av kommunens prioriterade verksamhetsområden! Speciellt när lånetaket uppnåtts.

Först måste Värnamo kommun se till att en vanlig speceriaffär öppnar på den andra sidan Åbron.
Det räcker inte som nu med ett Hemköp.Tänk på alla personer och pensionärer som ska gå med en eller två matkassar till andra sidan staden. Här måste Värnamo kommun plus City-generalen tänka till.

Med vänliga hälsningar

En pensionär

Nej, däremot bör kommunen fundera på huruvida man ska ha gratis parkering längre än två timmar vid exempelvis kommunhuset. Majoriteten av dessa platser upptas av kommunanställda som bor inom cirka en och en halv kilometers radie från kommunhuset. Motivera dessa att ta ben, cykel, buss eller allt annat än bilen till jobbet. En sak som underlättar är att begränsa parkeringstiderna.

Hotellen har parkeringar till sina gäster, men det är svårare på t.ex. Östermalm där det ofta är dubbelparkerat på gatorna.

Värnamo är inte Stockholm, vi har helt andra förutsättningar här. Varför envisas med lösningar som kostar skjortan, när vi inte behöver?

Kommentarsfunktionen är stängd