Nyheter

Politiker besökte Linneberg 

Nyheter Två politiker från omsorgsnämnden träffade boende och personal för att få ökad kunskap om hur det fungerar och hur de trivs

Besök på Linneberg

Politikerna, Joao Baptista Figureiredo (V) och Jane Rask (C), menade att det var ett lärorikt besök där de fick en positiv bild av verksamheten från boendets ledning och den samordnare som deltog från boendets sida. Det har genomförts en rad förändringar på senare tid som ökat personalens trivsel, vilket i sin tur ökar servicen till de boende på Linneberg.

Boendet räknar numera med ett SPA anpassad för deras boende, gym, flera rum som stimulerar sinnen, ett växthus med möjlighet för både odling och umgänge och utrustade trädgårdar för alla som vill vara ute. En väldigt populär utrustning som finns på boendet är en stationär cykel som är kopplad till Google Maps Street View. Personalen kan då slå in en adress och de boende kan få cykla där. Detta gör att många av de boende, speciellt dem som är inflyttade till Värnamo kan uppleva igen sina hemtrakter, vilket är högst uppskattat. Det finns även aktiviteter fem dagar i veckan och numera finns det planer på att installera en biograf.

Även om det var övervägande positiva intryck uttrycktes viss oro.

En avdelning har bara en boende kvar som nu måste flytta till annat boende och Joao Baptista Figueredo (V) menade att det det måste kännas svårt för en gammal person, och dennes anhöriga, att flytta till ett nytt boende med ny personal och nya rutiner. Han ansåg också att besparingarna var för stora då det innebär att det är svårt med aktiviteter utanför boendet och om det ska ske får personalen använda sina privata fordon.

Taggar

2 reaktioner på Politiker besökte Linneberg 

Kommentarsfunktionen är stängd