Nyheter

Polisjakt efter narkotikapåverkad 20-åring

Nyheter En polispatrull skulle stoppa en bilist för en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Norrskogsvägen i Värnamo. När polispatrullen gav bilföraren ett stopptecken bestämde sig föraren för att inte stanna utan åka vidare.

Arkivfoto David Alin

Bilisten körde periodvis i hög hastighet med polisbilen efter sig och när bilisten körde mot körriktningen i en cirkulationsplats fattade polisens regionledningscentral beslut om att avbryta förföljandet, av hänsyn till risken för utomstående.

Polispatrullen saktade ner och avståndet till den aktuella bilen ökade, men den kunde hållas inom synhåll och hastigheten sänktes också.

Den aktuella bilisten hade kört in på en parkering och stannat. Polispatrullen stannade i närheten och beordrade bilföraren att gå ur bilen, vilket han inte gjorde. Polispatrullen sprejade bilföraren med pepparspray i ansiktet för att kunna omhänderta honom och även förhindra fortsatt bilkörning. Bilföraren belades med handfängsel.

– Bilföraren är en man i 20-årsåldern. Han får följa med polispatrullen till sjukvården för provtagning och senare till polisstationen för förhör. Han är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning, berättar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Inga skador, varken personella eller materiella har uppstått. Mannen är hemmahörande i Värnamo kommun. 

Taggar

Dela