Nyheter

Poliser avvisade från julbord: ”Kommer prata med de berörda”

Nyheter Under onsdagen hade polisen julfest på en restaurang i Värnamo. Men det har blivit en bitter eftersmak då tre poliser ska ha avvisats från festen efter att ha smugglat in egen alkohol.  

Genrebild David Alin

Enligt uppgifter till Skillingaryd.nu/Värnamo.nu så ska alltså tre poliser blivit avvisade från restaurangen. Detta är också något som bekräftas av polischefen Anders Sund.
– Lokalpolisen hade julfest igår och det var väldigt lyckat. Tyvärr blir jag under kvällen uppmärksammad på att några av våra medarbetare har haft med sig alkohol in på restaurangen. Vilket självklart inte är okej, säger han.

Anders Sund berättar att han och restaurangens personal samtalade med medarbetarna.
– Dels uppmärksammade vi dem på att det inte är okej. Men det blir också så att de avvisas och får avsluta kvällen tidigare.

Enligt uppgifter ska det ha förekommit gråt och skrik i samband med avvisandet.
– Det inte varit något stök, bråk eller oroligt. Inte som kommit mig till kännedom eller vad jag sett. Sedan blir ju några av de som avvisas ledsna och djupt ångerfulla. Men inte på något sätt stökigt, berättar Anders Sund.

Vad händer nu?
– Där och då så avvisades de och min bedömning är att personalen på det här stället behandlade situationen bra och korrekt, både gentemot sitt alkoholtillstånd. Men också mot oss som gäster. Vi kommer prata med de berörda medarbetarna och försäkra oss om att budskapet gått fram och vad detta får för konsekvenser för polismyndigheten.
– Man ska komma ihåg att detta är ett beslut de själva har fattat och inget vi som arbetsgivare kunnat påverka.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Poliser avvisade från julbord: ”Kommer prata med de berörda”

Det är väl samma personer som inte kan uppföra sig trots att de väl ska anses som förebilder i samhället. Släng ut dem

De får inte bryta mot regler bara för de har ledigt från jobbet! Alla borde veta att man inte tar med egen alkohol till krogen!

Vad de gör utanför tjänst är deras privata. Vi alla är människor. Börjar bli lite för mycket ”gör si, gör så”.

Kommentarsfunktionen är stängd