Nyheter

Polisen varnar för nya guldbedragare

Nyheter För en tid sedan greps en man efter att ha lurat folk på smycken och guldföremål. Men nu har det återigen dykt upp nya lurendrejare och nu går polisen i Värnamo ut och varnar för dessa.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Tidigare har vi rapporterat om en guldbedragare där tillvägagångssättet var att mannen köpte guldföremål från privatpersoner i Värnamo. Men den utlovade betalningen uteblev och polisen fick in flera anmälningar mot mannen som misstänks för liknande brottslighet på flera ställen i södra Sverige. För en tid sedan greps mannen.

Men det slutar inte där. För nu går polisen i Värnamo ut på sina sociala medier och berättar att man den senaste tiden har tagit emot flera anmälningar från personer som sålt guld eller andra värdeföremål till kringresande företag. Efter att de brottsutsatta har lämnat ifrån sig värdeföremålen mot utlovad betalning till sitt konto har ingen betalning kommit. Företagen har sedan inte gå att nå.

”Var vaksam”

Polisen har sett liknande tillvägagångssätt på flera platser i Sverige och det finns indikationer på att detta tillvägagångssätt fortsätter trots att det rapporterats om det i både lokal och nationell media.
”Om du vill sälja guld eller andra värdeföremål var noga med att få betalningen på ditt konto eller i din hand innan du lämnar ifrån dig dina föremål. Var även vaksam på om du erbjuds stora summor i kontanter som betalning”, skriver man.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *