Nyheter

Försvunnen 80-åring är hittad – förd till sjukhuset

Nyheter En 80-årig man försvann i dag från ett äldreboende i Värnamo och polisen vädjarde om hjälp. Mannen hittades av en polispatrull strax efter klockan 18.00 i en slänt nära Solbacksgatan. Texten uppdaterad

Han var medtagen och nedkyld, men vaken och talbar. Ambulans tillkallades. Polisen kontaktade boendet och anhöriga om att mannen var hittad. Insatsen avslutades.


Tidigare text nedan

Via polisens sociala medier har vid 16.00-tiden en efterlysning gjorts. 

– Vi söker efter en person och behöver din hjälp. Personen är hemmahörande i centrala Värnamo. Mannen är 82 år, 180 centimeter lång, skäggig och vithårig. Har en kraftig kroppsbyggnad och bär eventuellt en grön jacka och hatt samt bär troligen på en orange påse.

Mannen har svårt att orientera sig men är i god fysisk form. Han försvann vid 13.30-tiden i dag från ett äldreboende.

Personal och polis har sökt i området och på olika platser i Värnamo, utan framgång. Polisen har kontaktat buss-, taxi- och väktarbolag för att få hjälp med att hålla utkik efter mannen.

Polisen önskar allmänhetens hjälp att hitta honom. Den som ser mannen bör stanna vid honom och ringa 114 14, eller om läget är akut 112.

Uppdaterad text kl 17.26; Mannen är ännu inte återfunnen. Ytterligare information om mannens fysiska status är att han ska gå stappligt och vingligt.

Arkivfoto David Alin

Taggar

Dela