Nyheter

Polis dömd – sökte på exfruns nya man

Nyheter Den polisman i Värnamo som stått åtalad för dataintrång fick under tisdagen sin dom. Han fälldes på samtliga punkter – huruvida han skiljs från sin anställning är ännu inte klart.

Åtalet gällde fyra sökningar i polisens olika datasystem mellan 2019 och 2021. Polismannen har hela tiden förnekat brott, men medgett att sökningarna skett. Han menar dock att de varit nödvändiga för att han ska kunna utföra sitt jobb.

Den springande punkten i samtliga fyra sökningar är att de involverar hans exfrus nya man, och tingsrätten menar att det är en märklig omständighet. Mannen menar dock att han inte visste namnet på exfruns nya man vid tiden för slagningarna.

I ett yttrande från Polismyndighetens personalansvarsnämnd framgår att polismannen kommer att skiljas från sin anställning om han döms för mer än ett fåtal slagningar. Tingsrätten fäller mannen på samtliga fyra punkter, men menar också i domen att ”det inte rör sig om särskilt många fall”, men att det ändå finns en risk att han förlorar jobbet.

Detta tas i beaktande när man meddelade domen och polismannen döms till böter på nästan 10 000 kronor.

Genrebild. Foto: David Alin

Taggar

Dela


2 reaktioner på Polis dömd – sökte på exfruns nya man

Nyhet efter nyhet radas upp över landet med poliser som gör betydligt värre saker och ändå får behålla sina jobb och kommer undan med en klapp på axeln.

Det domen gör gällande, visst det är lite osnyggt men är det i proportion till att Sverige blir av med fullt utbildad polis som kan stävja än värre grejer för att skydda samhället till exempel gripa pedofiler som anställts av skolor?

Kommentarsfunktionen är stängd