Nyheter

Planerna på en ny viadukt tar form

Planerna på en ny viadukt tar form

Nyheter En ny viadukt i Värnamo tar form. Samhällsbyggnadsnämnden kommer att få ett uppdrag att göra en inledande förstudie hur och på vilket sätt en ny förbindelse kan se ut av kommunstyrelsen om 14 dagar.

På kommunstyrelsens sammanträde informerade tekniska förvaltningen om den nuvarande viaduktens skick. På mötet beslutades att samhällsbyggnadsnämnden, i samarbete med kommunledningen, tar fram ett förslag på uppdrag till nästa sammanträde.

– Samhällsbyggnadsförvaltningen gör en förstudie med tankar och idéer som presenteras för oss när nästa kommunstyrelsesammanträde äger rum om 14 dagar, säger Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Trafikverket har den avgörande faktorn för sträckningen.

– Det är de som kommer att projektera för bron, eftersom att den nya bron ligger inom järnvägsområdet och vi ska inte vara inom deras trafikområde. Från ovansidan känns det lämpligt att starta bron från där den nuvarande finns, men det är ju inte säkert att det blir samma sträckning. Den kan sluta vid järnvägsstationen men den kan också sluta bortom Västermogatan, säger Hans-Göran Johansson.

Taggar

6 reaktioner på Planerna på en ny viadukt tar form

Värnamo kommun i ett nötskal. Här har man plöjt ner över en halv miljard i att renovera en gammal fallfärdig gummifabrik. Man vill investera hundratals miljoner i snabbjärnvägar, nya idrottsanläggningar med mera. Men att underhålla en av centralortens viktigaste trafiklänkar har det tydligen inte funnits pengar till.
Nu står man inför en situation där man hävdar att viadukten kan rasa. Man tar sig för pannan. Man undrar hur de ”tänker” där nere i högkvarteret kallat Stadshuset.

Så rätt så, men nu ska vi lida och behöva åka längre sträckor på grund av vissa smarta snillar. Detta blir ju bara värre och värre. Ha det bra Sverige du växer uppåt 😁

Jag bor i Halmstad sen 40 år, har förundra mig över hur bra denna viadukt har hållit i alla år. Skanska (Skånska Cementgjuteriet) gjorde ett bra jobb!

Hasse Hvied

Med tanke på hur snabbt politikerna och tjänstemännen i kommunen arbetar så kanske vi har en ny viadukt 2030? Samtidigt har den gamla blivit nedstängd och rasat ihop.

Det tragiska är att Svante Olson (V) varnat för detta sedan 30 år tillbaka men övriga politiker har struntat i det fullständigt och nu har vi ett trafikkaos att vänta.

Även om jag inte gillar det parti som Svante Olson företrädde så var han själv tveklöst en av Värnamos bästa politiker med skarpt intellekt och analysförmåga. Han hade rätt i mycket och ifrågasatte det lokala politiska etablissemangets förehavanden. Men han talade oftast inför döva öron och fick ta mycket skit från de nämnda.
Men som sagt hade man lyssnat på Svante då hade man inte stått där med en fallfärdig viadukt nu.

Kommentarsfunktionen är stängd