Nyheter

Planerar för rekordmässa

Nyheter 2023 års Jobb GPS blev rekordartad. Nu planerar arrangörerna för nya framgångar.

2023 års Jobb GPS blev rekordartad. Nu planerar arrangörerna för nya framgångar. Bild: David Alin

Utanför fönstret tornar de grå molnen. Det är tisdag förmiddag när organisationen bakom Jobb GPS har månadens planeringsmöte. I dag om exakt tre månader är det dags för den stora jobb- och utbildningsmässan på Gummifabriken och planeringsgruppen är förväntansfull.

– Det ska bli jättekul att fylla hus med en massa härliga utställare. Allt från skolor och utbildningar till företag och bemanningsföretag, säger Angelica Svensson, marknadskommunikatör och projektledare på Värnamo Näringsliv.

Närmare 2 000 personer besökte årets mässa, som slog nytt utställarrekord. Hela 98 aktörer, från företag och organisationer till utbildningsanordnare, fanns representerade på Gummifabrikens olika våningar.

– Vi har stora förhoppningar om många arrangörer även nästa år. En stor aktör som är klar är Kriminalvården som vill visa upp sitt utbud inför den kommande anstaltsetableringen som innebär flera hundra nya arbetstillfällen till kommunen, säger Angelica Svensson.

– Det som är så kul med det här evenemanget är att så många delar av verksamheterna i huset är delaktiga i det hela: från Svensk bio på övre plan till kulturförvaltningen på bottenplanet. Det är riktigt spännande och vi ser också vikten av att fortsätta med mässan. Det är just nu en hel del varsel i bygden och vi vet inte hur framtiden ser ut. Därför är det viktigt att kunna erbjuda den här möjligheten för skolungdomar och arbetssökande och många fler, säger Emelie Plantin, konceptkoordinator på Gummifabriken.

– Vi kommer från vår sida att marknadsföra utbildningen tillämpad samhällsplanering som startar hösten 2024. Vi gör den i samarbete med Högskolan i Väst. Sedan kommer vi även att lyfta att sjuksköterskeprogrammet går i gång med dubbla intag från hösten 2024.  Mycket av vår attraktivitet ligger i Norhedssalarna. Skolan har blivit mer attraktiv tack vare att vi kan genomföra sändningar med bra kvalitet, säger Lars-Uno Håkansson, kompetensakademiansvarig på Campus Värnamo.

Mässan lockar deltagare från hela GGVV-regionen, men planeringsgruppen strävar efter att locka aktörer och besökare från andra närliggande kommuner.

– GGVV:s gymnasieskolor deltar varje år, men i år funderar vi även på bjuda in Ljungby kommuns gymnasieelever. Ljungby ligger nära så vi överväger att prata ihop oss i skolledningen och bjuda in Ljungby kommun i det hela, säger Johanna Arvidsson på Teknikcollege Västra Småland.

– Vi försöker även få med företag från angränsande län. I våras hade vi ett par företag från Ljungby representerade på plats, så det intresset finns, säger Angelica Svensson.

I vanlig ordning kommer Årets yrkesinspiratör och Årets möjliggörare att utses på mässan, men Jobb GPS 2024 bjuder även på ett par nyheter. En av dem är att vissa företag ger besökarna möjligheten till slow talk.

–  Besökarna får möjlighet till enskilda samtal på upp till tio minuter med enstaka företagare, säger Angelica Svensson.

– Sedan kommer vi även att ha öppen mässan en timme längre än tidigare också. Många äter lunch i byggnaden och den extra timmen gör att fler får möjlighet att upptäcka mässan, ta del av utbildningsutbud och nätverka, säger Emelie Plantin.

Taggar

Dela