Nyheter

Pettersson (M): EU – en avgörande faktor för fred, stabilitet och välstånd

Nyheter I vår nya artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Tobias Pettersson (M).

Tobias Pettersson (M). Pressbild: Moderaterna

Europa

Vilken fråga tycker du är den viktigaste i EU-valet?

– Det är svårt att välja en fråga. Jag vill stärka EU-samarbetet i de frågor vi bäst löser gemensamt med andra, till exempel klimat, migration och säkerhetspolitik men det finns också många frågor som bäst hanteras nationellt eller lokalt. Sveriges medlemskap i Europeiska unionen gör oss till ett bättre, rikare och starkare land. Den gemensamma inre marknaden utgör grunden för svenskt ekonomiskt välstånd och våra företags konkurrenskraft. På ett mer grundläggande plan är EU en avgörande faktor för fred, stabilitet och välstånd i vår del av världen. Detta tror jag att de flesta kan skriva under på efter Putins illegala och orättfärdiga anfallskrig mot Ukraina. Om jag bara får välja en fråga är det frågan om ökat fokus på tillväxt och konkurrenskraft genom den inre marknaden och nya frihandelsavtal.

 

Nationellt

Vilka energikällor har Sverige om tio år?

– Jag tror att vi om tio år har en större mix av energikällor i Sverige och att vi genom fossilfri elproduktion har minskat våra utsläpp. Kärnkraften utgör en viktig del i den planerbara energiproduktionen och utgör tillsammans med vatten-, vind-, och solenergi Sveriges energimix.

 

Kommunen

Medborgarförvaltningen ser positivt på en satsning på motorgård för ungdomar i Värnamo kommun. Vad tycker du om ett sådant förslag?

– Samling och gemenskap är viktigt för att exempelvis pressa tillbaka den psykiska ohälsan hos barn och unga. I dag har vi många arenor som ägs och arrangeras av såväl kommunen som av föreningar, samfund och civilsamhället runt om i kommunen. Om ungdomar med motorintresse vill ha sin samling, om medborgarförvaltningen ser att detta ligger inom deras uppdrag eller om annan aktör ser att detta är ett område de vill satsa på, exempelvis genom att bilda en förening, så uppmuntrar jag detta givetvis.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *