Nyheter

Pettersson (M): ”Alliansen får majoritet”

Nyheter Tobias Pettersson, Moderaterna i Värnamo kommun, är mycket nöjd med det preliminära valresultatet där man är näst största parti i kommunfullmäktige

Under måndagsförmiddagen berättar Tobias Pettersson (M) att partiet har gått starkt fram i länet och i Värnamo kommun ökar Moderaterna med tre mandat och är nu näst största parti, efter Socialdemokraterna, i kommunen. 

Först och främst, har du sovit i natt?

– Ja, det har blivit några timmar i alla fall. När mätningarna på riks började stabilisera sig så tänkte jag att det här kan blir bra. Vi har gått starkt fram i länet, där vi går emot resten av landet. Sedan är såklart tråkigt att vi inte är näst största parti på riksnivå, men så är det i demokrati. Vi respekterar det resultatet och kommer att göra vår läxa om varför det blev som det blev. 

Moderaterna ökar med tre mandat i kommunfullmäktige.

– Vi väntar på slutresultatet. Men den preliminära innebär att vi får en majoritet i Alliansen i Värnamo kommun. Vi har gått till val som allians, så det ser positivt ut att fortsätta samarbetet i en majoritet. Vi har inte haft majoritet i den gångna mandatperioden.

Totalt blir det preliminärt 26 mandat, av 51, för alliansen i Värnamo kommun. 

– Det är kul och det har känts bra under hela valrörelsen. Det började tidigt med att lägga om vår politik, jobba med våra nya kandidater för att få med alla på resan och den politik vi ville gå till val till. Därefter har vi fokuserat på detta och det verkar som kommuninvånarna anammat.

Vad händer nu?

– Vi inväntar Länsstyrelsens räkning och därefter kan vi förhandla med övriga. Vi kommer att träffas i alliansen inom det snaraste efter resultatet. Vi har några månader på oss till att fatta olika beslut. Det är förhandlingar och vi tar inte ut något i förskott, säger Tobias Pettersson, Moderaterna i Värnamo kommun. 

Preliminär mandatfördelning kommunfullmäktige Värnamo

Socialdemokraterna 14 (15)
Moderaterna 11 (8)
Sverigedemokraterna 9 (8)
Centerpartiet 8 (10)
Kristdemokraterna 5 (5)
Liberalerna 2 (2)
Vänsterpartiet 2 (2)
Miljöpartiet 0 (1)

Fotnot: På onsdag räknas utlandsröster och sena förtidsröster

Privatbilder från M:s valvaka under natten.

  [1/11]

  [2/11]

  [3/11]

  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

Taggar

Dela