Nyheter

Petrus trivs i mötet med ungdomar 

Nyheter En jobbannons fick Petrus Älverdal på nya tankar. Som ny fältsekreterare ser han fram emot att få arbeta med förebyggande insatser och ungdomar.

En jobbannons fick Petrus Älverdal på nya tankar. Som ny fältsekreterare ser han fram emot att arbeta med förebyggande insatser och att få arbeta med ungdomar.

Värnamobördige Petrus Älverdal beskriver sig själv som en social, driven och engagerad person med stort idrottsintresse. Hans hjärta klappar för det engelska fotbollslaget Arsenal.

– Jag har varit Arsenal-supporter sedan 1999. Jag såg dem på Råsunda samma år, när de spelade i Champions League mot AIK och jag har sett dem vid flera tillfällen därefter, säger han.

Under universitetstiden bytte Petrus Värnamo mot Växjö, där han läste till lärare på Linnéuniversitetet. Efter avslutade studier flyttade han vidare till Göteborg. Efter en längre tid i storstaden var det dags att återvända till Värnamo. Han arbetade som lärare på en skola i en grannkommun när han fick se en annons om att Värnamo kommun sökte nya fältsekreterare. Petrus bestämde sig för att söka jobbet och det hela slutade med att han fick en av de två tjänsterna. 

– För mig är Värnamo en fantastisk kommun att leva och bo i, det är en kommun som jag upplever är driven och vill utvecklas. Det märks också på det förebyggande arbetet, både att vi dubblerat antal fältsekreterare samt de nya tjänsterna SIG-samordnare (Sociala insatsgruppen) och TSI-samordnare (Tidiga samordnade insatser) som vi samverkar med. Våra kollegor Jennie och Maria har gjort ett väldigt fint arbete och vi (Adam och jag) får nu chansen att bli en del av deras arbete. De har en fantastisk kontakt med ungdomarna, ungdomarna är väldigt trevliga och nyfikna på oss nya fältsekreterare. Ungdomarna vet att vi arbetar för dem och vill deras bästa. Vi har väldigt många aktörer vi samverkar med, skola, myndigheter, polis, föreningslivet, näringsliv med mera. Vi ser alla vikten av att arbeta förebyggande för ungdomarnas bästa och via samverkan kan vi fånga upp så många som möjligt. 

En av de nya tjänsterna är kopplad till barn- och utbildningsförvaltningen. 

– Vi har ett fantastiskt samarbete med skolorna i dag, framför allt med högstadieskolorna. Vi ser möjligheter att vi tillsammans med skolan kan utveckla detta samarbete ytterligare.

Vad tar du med dig från läraryrket in i det här uppdraget? 

– Pedagogiken, samtalsmetodiken och relationsskapandet. Att bygga relationer är grundläggande i vårt arbete så det är en viktig egenskap att ha med sig in i det här jobbet. 

Taggar