Nyheter

Peter (S) vill prata rekrytering

Nyheter Smörgås och kaffe på Teds café i Skillingaryd inledde riksdagsledamotens besök i kommunen på måndagsmorgonen.

Peter Persson (S) åt frukost på Teds i Skillingaryd  [1/6]

Peter, Fredrik och Michel dricker kaffe innan företagsbesöken börjar  [2/6]

IF Metalls samordnare Fredrik och Michel  [3/6]

Michel Magnusson är ombud för IF Metall  [4/6]

Fredrik Johansson är IF Metalls samordnare  [5/6]

På Stacke Hydraulik träffade riksdagsledamoten vd:n Anders Stacke (mitten). Till vänster står Michel Magnusson IF Metall. Foto: Fredrik Johansson  [6/6]

Idag får Stacke Hydraulik i Skillingaryd och Talent Plastic i Bredaryd riksdagsbesök. Det är Peter Persson (S) som tillsammans med representanter från IF Metall besöker företagen i bygden.

– Jag är intresserad av konjukturen på företaget, fackets möjlighet på respektive företag och att jag får träffa ledningen, säger Peter Persson (S) under frukosten på Teds Smörgåsbutik i Skillingaryd.

– Rekryteringsfrågan är givetvis också intressant. Vi måste förbättra för våra ungdomar att få komma ut på prao till våra företag. Arbetsmarknadspolitiken har under åtta års borgerlig regering plockats ner ordentligt och vi har, till exempel, i länet inte utbildat en enda lastbilschaufför trots att vi är mycket logistik tätt område, avslutar Peter.

Michel Magnusson och Fredrik Johansson från IF Metall tar sista munnen på kaffet innan sällskapet åker norrut för att träffa Stacke Hydrauliks vd Anders Stacke och därefter väntar en rundtur på verkstadsgolvet. Därefter bär färden av mot Bredaryd.

Sara Mejving

 

Taggar