Blogg

Per bloggar: I dag invigs OS i Rio

Per bloggar: I dag invigs OS i Rio

Blogg Per bloggar OS med inriktning på OS-frimärken I dag invigs OS i Rio och ett stort antal länder har presenterat frimärken inför detta OS.

Många länder ger ut frimärken till OS och det är en lukrativ affär för postverken då det finns många som samlar på OS-frimärken. För den vanlige frimärkssamlaren är det närmast omöjligt att samla allt med anknytning till OS.

Man kan som bloggaren här välja ett tema. Mitt eget är Sverige och OS samt arrangörslandet. Det räcker gott och väl för att få en bra samling.

Om man vill komplettera sina frimärken kan stämplar, brev med anknytning till OS-kommittéer och mycket annat vara något som kan ingå i samlingen.

Eftersom jag själv är sportnörd sedan tidiga år – mitt första OS i minnet är Rom 1960 och det finns många oförglömliga ögonblick från Olympiska spel. Mer om dem en annan gång.

Även om OS i Rio i Brasilien invigs först i dag har det tjuvstartat med fotbollsturerningen. Oavgjorda premiärer för både de svenska damerna och herrarna. Det blir säkert många timmar framför tv-burken den närmaste tiden.

Låt oss hoppas på fina tävlingar och gärna med en eller annan svensk medalj.

Taggar

Dela