Nyheter

Pensionstillskott med guldgrävning?

Nyheter Den 8 april hälsade grupp 9 i SPF Bor-Rydaholm 84 pensionärer välkomna till Gällaryds församlingshem på månadsträff. — Man fick sätta ut extra stolar för att ingen skulle behöva stå, berättar Arvid Andreasson.

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Vi brukar börja med nog så viktig information om kommande aktiviteter, så också den här eftermiddagen. Lite information från SPF- distrikt om distriksstämman i Huskvarna i närtid då vår förbundsordförande Eva Eriksson kommer medverka. Det ska starta en cirkel till hösten för dom som vill fräscha upp kunskapen om bilkörning.

Några andra listor om olika cirklar vandrade också runt vid borden. Sjukvården vill digitalisera än mer, men möjligheten att ringa ska kvarstå! Boulespelandet tar fart i maj månad med gamla och nya spelare på Söderåsen. Kerstin Carlsson ska lära nybörjare hur roligt det är att spela. Den 22 april besöker vi Gällaryds ved. Vi uppmanades också bli bättre på att köpa friskvårdkort och fylla i våra aktiviteter.

Efter det välförtjänta fikat hälsades Lindbergarna välkomna att inta scenen. Denna grupp bestod av Nenne Lindberg och Lars-Uno Åkesson. När de drog igång med Guldgrävarsången kom tanken om det grävandet vore något att utöka pensionen med för oss! Sedan kom godingarna i en strid ström med lite mellansnack av Nenne som lockade fram skrattsalvor som inte är sårvänliga. Vad sägs om ”Min gitarr”, ”Släng en slant uti brunnen”, ”Pärleporten”, ”I natt jag drömde något som” och  ”Ovan där”? Och flera därtill med en härlig blandning av andlig och profan musik som de församlade gillade och sjöng med i många av dem. Som tack utöver gaget delades blommor ut, även till Nennes privatchaufför frun Elisabeth. Så var ännu en fullspäckad em. tillända med godsaker för kropp o själ…..

Text: Arvid Andreasson
Bilder: Bengt Einarsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *