Nyheter

Paul-Martin bjuder på juliga toner 

Nyheter Ett samarbete mellan omsorgsförvaltningen och kulturskolan skapar glädje för kommuninvånarna.

Trubaduren Paul-Martin Persson bjuder på en bred repertoar under spelningarna.  [1/2]

Deltagarna på dagens spelning på trygghetsboendet Sjösala sjöng glatt med i jullåtarna.  [2/2]

Efter att omsorgsförvaltningens förebyggande enhet sjösattes kom Värnamo kulturskola med en förfrågan om att inleda ett samarbete. Under våren och hösten har de tillsammans med trubaduren Paul-Martin Persson anordnat spelningar på kommunens alla särskilda boenden och mötesplatser, haft allsångskvällar i Apladalen och spelat på dagverksamheten på Åkermyntavägen. Just nu är de ute på en julturné och i dag besöktes trygghetsboendet Sjösala i Bor. 

– Det har varit ett fantastisk engagemang och det har varit fullt på nästan varje spelning. Responsen har varit helt underbar. Det är så roligt att få göra det här för de som bor på våra boenden men även för allmänheten. Det är underbart att få se de äldre sjunga med i låtarna och det är fantastiskt roligt att få ha ett sådant samarbete med kulturskolan, säger Annika Gof Anderberg, samordnare på omsorgsförvaltningens förebyggande enhet.

På scenen står trubaduren Paul-Martin Persson som genom olika program förgyller spelningarna.

– När vi började skissa på det här i våras så tänkte vi ett par spelningar, men responsen var fantastisk och på den vägen är det. Jag kan ärligt säga att så mycket kärlek och värme som jag har fått det här året har jag inte fått på länge. Jag vurmar mycket för den svenska visskatten och det är helt underbart att få se när de äldre sjunger med i låtarna. Jag måste framhålla Andreas (Westberg) och Adan (Brown) som ger mig den här möjligheten att få komma ut och göra de här spelningarna för utan deras engagemang hade det aldrig varit möjligt. De är sådana eldsjälar som går in och ställer upp där behoven finns. Jag vill även skicka en eloge till verksamhetscheferna och personal inom omsorgsförvaltningen som går in med engagemang i det här projektet. 

På julturnén bjuder Paul-Martin Persson på en blandad repertoar, som framförs på gitarr, banjo, ukulele och munspel.  Klassiker som ”Mössens julafton” och ”Julen är här” blandas med äldre låtskatter och egenskriven musik.

– Du kan allt, du är jätteduktig!, säger en deltagare.

– Jag får så otroligt mycket kärlek av de här spelningarna som jag tar med mig framöver, säger en glad Paul-Martin Persson och avrundar spelningen.

Taggar