Nyheter

Pastorn efter attacken på Israel: ”Det är inte krig – det är barbari”

Nyheter I helgen gick terrorstämplade Hamas till en besinningslös och blodig attack mot Israel. En som chockats av anfallet är Israelkännaren Bengt Klintenberg. – Det är inte krig, det är barbari, säger han.

Foto: David Alin

Rapporter om dödade israeler och kidnappningar samt våldtäkter av kvinnor har chockat omvärlden. Efter Israels svar med bombningar i Palestina så har kriget redan på bara några dagar skördat tusentals dödsoffer.
– Det var en chock när man förstod omfattningen av det hela. Det har ju förekommit tidigare att de (Hamas) skjutit raketer mot Israel, men det barbari och hänsynslöshet mot civila där de bröt sig in i hem och skar halsen av folk, det är ju inte krig, det är ju barbari. Det var chockerande, säger Bengt Klintenberg.

Vännerna har klarat sig

Bengt Klintenberg har under nästan hela sitt liv haft ett stort intresse för Israel och har gjort många resor till landet. Han är dessutom aktiv i Israelföreningen Shalom i Värnamo och pastor i frikyrkan i Hånger. Han har många vänner och bekanta i Israel.
– De mår bra och ingen som har skadats eller har någon anhörig som blivit skadad eller kidnappad eller något sådant. Men de är naturligtvis chockade och en del anhöriga till dem är nu inkallade till reserven. Mycket affärer och annat ligger nere nu.

Bengt Klintenberg berättar att känslan han haft under sina resor är att israelerna haft en försonlig inställning till palestinier.
– Det hat som palestinierna bär på har man inte märkt av bland israeler.

Men försonligheten har efter lördagens attack naggats i kanten menar han.
– Jag fick ett sms av en god vän som skrev att ”Jag har haft förbarmande med dem, men nu vet jag inte”. De reaktionerna känns obehagliga. Sedan är det naturligtvis fullt förståeligt.

Bengt Klintenberg berättar att man funderar över att hålla en manifestation för Israel i början av nästa vecka.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Pastorn efter attacken på Israel: ”Det är inte krig – det är barbari”

Den senaste veckan har verkligen judehatet visats helt öppet. Vänsterpartister och miljöpartister har tävlat om vem som kan visa mest glädje över terrorhandlingarna. Nu har de visat att Sverige demokraterna inte är värst. Nu har vänstern verkligen visat sitt rätta ansikte!

Det är rätt skrämmande. Vissa har kommit hit, och att de dessutom firar de med flaggor och skit. När ska Sverige bli ett tryggt land?

Det är Hamas som måste ställas till svars för Israels vedergällning. Hur kan någon stödja en sådan organisation?

Världssamfundet borde ingripa mot rysk- och iranstödda Hamas. Lider med alla i Israel och givetvis även med oskyldiga palestinier.

Kommentarsfunktionen är stängd