Nyheter

Paret klarade sig oskadda vid skottlossningen

Nyheter Nattens skjutning mot en lägenhet på Pilagårdsgatan slutade väl för den man och kvinna som befann sig i den beskjutna lägenheten.

Moderata kommunalrådet Gottlieb Granberg känner oro efter den senaste tidens oroligheter, med explosioner och i natt skottlossning.  [1/6]

Området utanför den aktuella lägenheten är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning som ska genomföras i dag.  [2/6]

Kulhål i fönstret.  [3/6]

Polisen bevakar nu avspärrningen.  [4/6]

Strax före klockan 01.00 kom larmet om skottlossning på Pilaregårdsgatan.  [5/6]

Polisen vill inte spekulera i om natten skjutning har något samband med explosionerna tidigare i veckan.  [6/6]

Så till vidare att de inte skadades .

Nu har det varit två större explosioner och en skottlossning i Värnamo på en vecka. Det är ett faktum som bekymrar kommunpolitikerna.

– Det är klart att man ska ta sådan här händelse på allvar, säger Gottlieb Granberg, Moderaternas kommunalråd i Värnamo.
Tidigt i dag på morgonen besökte han Pilagårdsgatan för att inspektera platsen för skottlossningen. På platsen fanns då polisen som bevakade så att ingen gick in på det avspärrade området framför lägenheten.
Pressen var så klart på plats och Gottlieb Granberg blev intervjuad av både radio och TV. För Värnamo.Nu berättar han att kommunen har ett gott samarbete med polisen, i syfte att förebygga sådana här händelse.
– Kommunen har regelbundet möte med polisen.
– VI i kommunen försöker att hjälpa till så mycket vi kan för att förebygga den här typen av händelser.

Exakt vilka åtgärder som kommunen hjälper polisen med ville han inte gå in på.
Men det framgick att det bland annat handlar om att försvåra för den organiserade brottsligheten att få fotfäste i Värnamo.
Granberg ville inte heller kommentera om han trodde att nattens skjutning hade något sammanhang med explosionerna tidigare i veckan och förra årets skjutningar.

• Kommer kommunledningen att ha något extra möte i dag med anledning av nattens händelser?
– Nej, inte vad jag vet nu i alla fall. Men det är möjligt att det blir möten där inte vi politiker medverkar, slutar Granberg.

Taggar