Nyheter

Paketeringen av ”Matkassen” försvinner

Nyheter Paketeringen av ”Matkassen” på City Gross i Värnamo försvinner. Därmed mister också ett 20-tal personer en extra inkomstkälla.

Snart är den sista "Matkassen" paketerad hos Patrik Andersson på City Gross i Värnamo.  [1/4]

Branchtidningen hade precis skrivit om hur lyckat City Gross koncept med Matkassen blivit.  [2/4]

Mikael Lagerwall, informationschef hos Bergendahl, tillsammans med butikschefen Patrik Andersson.  [3/4]

I två år har Matkassen packats på City Gross i Värnamo.  [4/4]

Paketeringen av ”Matkassen” flyttas nu till Staffanstorp i Skåne.
– Men de som bor här i trakten och brukar hämta sin matkasse här i affären kommer att kunna göra det som vanligt.  Enda skillnaden är att kassen paketeras i Staffanstorp i stället, säger butikschefen Patrik Andersson.

Paketeringen av ”Matkassen” har gett ett 20-tal personer en extra inkomstkälla. Arbetet har bedrivits i huvudsak en dag i veckan.

De som nu drabbats har blivit erbjudna att fortsätta i Staffanstorp. Men eftersom det handlar om några få timmar varje vecka så är det nog inte så många som nappar på det erbjudande.
– Det är många skolelever och vår egen personal som har gått in och arbetat extra med att paketera varorna, fortsätter Andersson.

Även om det är ett 20-tal personer som drabbas så motsvarar detta bara cirka fyra heltidstjänster.

Mikael Lagerwall är informationsansvarig hos familjen Bergendahl som äger City Gross. Han förklarar flyttningen med att försäljningen av ”Matkassen” blivit en succé och att verksamheten helt enkelt har blivit för stor för de nya lokalerna.
– Lokalerna här i Värnamo är på 600 kvadratmeter.  I Staffanstorp kommer vi att få 2 000 kvadratmeter med möjlighet att utöka till  10 000 kvadratmeter, förklarar han.

Enligt honom kommer företaget också att göra stora logistikvinster med flytten. För förutom paketeringen i Värnamo kommer också företagets paketering i Hyllinge också att placeras i lokalerna i Staffanstorp.

Patrik Andersson ser också fördelar med att nu få tillbaka 600 kvadratmeter butiksyta som varit uthyrt till paketeringen.
– Det kommer att underlätta mycket nu när vi kan ta in stora stora specialvaror utan att behöva köra dem tvärs igenom butiken, säger Andersson.

Taggar

Dela