Nyheter

Översyn ska få bukt med blåljusproblem

Nyheter Blockerade räddningsvägar skapar problem för blåljuspersonal. Nu vill kommunen få bukt på problematiken. 

Annebergsbadet i Bredaryd lockar besökare, vilket får till följd att anslutningsvägarna ner till badplatsen blir överfulla med parkerade bilar. Konsekvensen blir att blåljuspersonal får problem att komma fram till badplatsen. Arkivbild

Sommar och sol innebär en tur till närmaste badplats för att svalka av sig, men värmen skapar även problem. På flera av kommunens badplatser tar parkeringsplatserna snabbt slut, vilket resulterar i överfulla anslutningsvägar. En konsekvens blir att polis, ambulans och räddningstjänst får svårare att ta sig fram till badplatsen utifall att olyckan är framme. Tekniska förvaltningen hade inledningsvis sett problematiken vid Näsudden. Efter en diskussion inom förvaltningen togs beslutet att inför kommande badsäsong ta ett helhetsgrepp i frågan.

– Vi kom fram till att vi ska se över samtliga friluftsbad för att se behov och möjliga förnuftiga åtgärder för hantera dessa frågor. Några få dagar varje sommar är det väldigt fullt på badplatserna och då är det mycket  bilar som ger att anslutningsvägar blockeras med mera, så frågan som började med Näsudden breddar vi och inkluderar de andra baden. Annebergsbadet är ju ett exempel på badplats där det blir överfullt på anslutningsvägar. Det gäller att hitta balanserade åtgärder för att åtgärda problem men som inte är överdimensionerade med tanke på hur sällan det är ett problem. I grunden handlar det om säkerhet då räddningstjänsten behöver kunna komma fram vid drunkningsolyckor, skriver förvaltningschefen Jesper Du Rietz i ett mejl till redaktionen.

Taggar

Dela