Nyheter

Ordnar fotbollskväll för ungdomar

Nyheter Nästa lördag blir det fotbollskväll i Rydaholm, Forsheda och Värnamo för bygdens barn och ungdomar. Projektet finansieras av ett pris på 10 000 kronor som IFK Värnamo tilldelades när tränarna Robin Asterhed och Jonas Thern blev utsedda till Månadens tränare i superettan i våras.

Nästa lördag bjuder kommunens fältsekreterare och IFK Värnamo in till en fotbollskväll i Rydaholm, Forsheda och Värnamo. Fältsekreterarna Jennie Torstensson och Maria Rydbeck ser fram emot evenemanget.  [1/2]

Projektet finansieras av ett pris på 10 000 kronor som IFK Värnamo tilldelades när tränarna Robin Asterhed och Jonas Thern blev utsedda till Månadens tränare i superettan i våras. Foto: Pressbild  [2/2]

Den 28 augusti på kvällen bjuder fältsekreterarna i Värnamo kommun i samarbete med IFK Värnamo in bygdens barn och ungdomar till en fotbollskväll. Deltagarna får möjlighet att spela boll och umgås med a-lagsspelare från IFK Värnamo på tre platser i kommunen: Kungshall i Rydaholm, konstgräsplanen i Forsheda och Gröndals konstgräsplan i Värnamo.

– Det blir kul att få göra det här för ungdomarna och det är kul att det blir på tre olika platser i kommunen. Ungdomarna behöver platser att hänga på där det finns vuxna på plats, så vi ser fram emot det hela, säger fältsekreteraren Jennie Torstensson. 

– Vi ser det här som en möjlighet att under en kväll umgås med ungdomar och ge dem möjligheten att prata med ledare och personal på plats. Kom och prata med spelarna eller kom dit och umgås med kompisarna. Vi följer givetvis covid-restriktionerna, betonar fältsekreteraren Maria Rydbeck.

Prispengarna på 10 000 kronor som tilldelades Jonas Thern och Robin Asterhed för utmärkelsen Månadens tränare har använts till inköp av fotbollar. 

– Fotbollarna kommer under kvällen delas ut till ungdomar och vid intresse även signeras av spelarna. Det är ett begränsat antal fotbollar, så först till kvarn gäller, säger Maria Rydbeck.

Värnamo kommun bjuder på korv under kvällen. 

Taggar

Dela