Nyheter

Ordföranden: ”Största beslutet i klubbens historia” 

Nyheter IFK Värnamos ordförande Fredrik Lingeskog ser mycket positivt på kommunfullmäktiges beslut att bygga den nya fotbollsarenan på Ljussevekaområdet.

Fredrik Lingeskog. Arkivbild

– Det känns fantastiskt att ha kommit så här långt. Det har varit ett intensivt artbete för att kunna fatta det största beslutet för IFK Värnamo i dess 110-åriga historia. Vi är oerhört tacksamma att vi haft en fantastisk bra dialog med Värnamo kommun, säger Lingeskog.

Lingeskog ser med stor glädje på kommunens val av arenaplats.

– Det kunde inte bli bättre. Det är jätteviktigt att IFK kan bibehålla sin identitet: att vi fortsättningsvis kan vara en familjär fotbollsklubb, där alla barn och ungdomar har möjlighet att träffa och se dam- och herrspelare från A-laget dagligen och att A-laget finns inom räckhåll för vår akademi. Det är även en placering med gångavstånd från city som gynnar handeln och restaurangerna. Att arenan planeras på mark som inte används eller tänkt nyttjas är ett jätteplus. Möjligtvis hade det varit ett bättre ”skyltläge” för Värnamo att ligga jämte 27:an eller E4:an, men då hade IFK och Värnamo gått miste om allt det andra. Samtidigt finns det ju nu en enorm utvecklingspotential för Ljussevekaleden. 

Hur går snacket bland spelarna? 

– Det handlar mest om det blir gräs eller inte i detta läget. IFK Värnamo har en ambition om att ha en arena med Sveriges bästa gräsplan. Det skulle göra att många klubbar verkligen vill komma till Värnamo för att få spela fotboll på en fin gräsplan. 

Vad kan placeringen ge för effekter? 

– Hela området runt arenan kommer helt plötsligt få ett värde och Värnamo kommer bli ännu mer attraktivt.  Arenan möjliggör att IFK Värnamo kan spela allsvensk fotboll i Värnamo och att Värnamo kommun får ta del av direkta skatteintäkter på 493 miljoner kronor som elitfotbollen inbringar varje år. 

Taggar