Nyheter

Områdespolisen ryter till

Nyheter Områdespolisen Sofie har två gånger de senaste timmar rytit till på Facebook mot festande med mera. Uppdaterat.

Det har blivit en rad kommentarer på morgon på flera sidor på Facebook, inte minst på vår sida Du vet att du är från Värnamo.

Så här har hon skrivit:

• Områdespolisen ryter till 1
Vi har precis gjort tillsyn på en privat fest med cirka 70 deltagare i blandade åldrar. Musiken var så hög och dansen så livlig att vi var tvungna att gå ut för att prata vett med arrangörerna. Dans och hålligång ut på logen natten lång är så bedrövligt dåligt i dessa tider att jag tappar orden.
Festa får vi göra nästa jul (förhoppningsvis) det trodde jag var klargjort genom statsministerns tal till folket.
Om festen vi besökte kommer bidra till ökad smittspridning låter jag vara osagt men jag vill vädja till dig att tänka på hur du väljer att agera den närmsta tiden. Att du avstår festen, kan rädda liv!

• Områdespolisen ryter till 2
– Denna helgen har julfriden störts i alla våra fyra kommuner av raketer och högljudda motorfordon. Trots avvisande från flera platser har ofredandet fortsatt. De flesta ungdomar är jättegoa när vi pratar med dem men några av dem visar andra sidor när vi vänder ryggen till. Har du en motorburna ungdom hemma? Dags för ett snack om grupptryck, medmänniskors rätt till kvälls/nattro och trafikvett vid köksbordet i morgon.

• Uppdaterat om festen
– Festen hade varit på en mindre ort  i Gislaveds kommun. Polisen fick kännedom om festen efter att förbipasserande personer hört av sig då de hade sett att det var en stor fest med mycket folk på platsen.   Vid 22-tiden var polisen på plats och pratade med dem som höll i festen och förklarade det olämpliga i att samlas så många personer. Då det rörde sig om en privat fest och ingen allmän sammankomst kunde polisen inget annat göra än att prata med deltagarna. Klockan 23.00 var det tomt på parkeringen utanför lokalen och festen verkade ha avslutats, berättar Åsa Willsund vid polisen.

Polisen kommer i veckan att prata med uthyraren av lokalen om situationen som uppstod.

• Smittskyddsläkaren kommenterar
– Det är inte lämpligt att 70 samlas på en fest, sa smittskyddsläkare Malin Bengnér vid regionens pressträff i dag.

Taggar