Nyheter

Omfattande arbete på förskola – verksamhet fick ansiktslyft

Nyheter Skogsbackens förskola fick ett större ansiktslyft än väntat i samband med ett värmepumpsbyte.

Skogsbackens förskola fick ett större ansiktslyft än väntat i samband med ett värmepumpsbyte. Bild: Arkivbild

Kommunens projekt byte av värmepump på Skogsbackens förskola vid Gällaryds skola omfattade installation av en  ny luft-/vattenvärmepump och byte av ventilationsaggregat, ett arbete som genomfördes under 2023. För att få plats med den nya utrustningen fick rör dras om, vilket resulterade i extra åtgärder: två av förskolans toaletter fick en uppfräschning i samband med arbetet.

I samband med ett platsbesök innan arbetet skulle komma upptäcktes ett läckande rör. Stora delar av golvet i det nya fläktrummet samt två angränsade rum hade blivit vattenskadade. Beslut tog att ge rummet utanför fläktrummet ett ansiktslyft. I samband med arbetet revs, efter önskemål från förskolan, även delar av ett gammal pentry.

Kommunen satsade totalt 1 miljon kronor på projektet. När projektet summeras landar slutnotan på 1 203 112 kronor. Det innebär att projektet blev 203 112 kronor dyrare än förväntat.

Även om det har blivit oförutsedda arbeten som medfört en ökad kostnad så har resultatet blivit bra. Driften och underhållet blir enklare och åtgärden är ett i ledet av förvaltningens energieffektiviseringsprojekt. Värt att nämna är att elförbrukningen i januari 2024 var 40 procent lägre än i januari 2023”, skriver tjänstepersonerna i slutredovisningen.

Teknik- och fritidsnämnden godkände slutredovisningen och beslutade att reglera underskottet mot kommunens projektpott för ventilationsombyggnader.

Taggar

Dela