Nyheter

Om utspringet på studenten

Nyheter En insändarskribent skriver om att fler borde kunna få se studentutspringet än bara högst två per student.

Digitalt utspring riskerar att leda till smittspridning!

Öppet brev till Värnamo kommuns barn och utbildningsförvaltning och till Magnus Flink, verksamhetschef Finnvedens Gymnasium

De äldre behöver hjälp med uppkoppling. Vem är det som ska sköta den?

Digitalt utspring innebär att jag måste träffa mina föräldrar inomhus. Detta ökat smittspridningsrisken.

Föreställ dig hur många av eleverna som har far- och morföräldrar som behöver få hjälp från anhöriga med datoruppkoppling för att kunna se utspringet digitalt!

Det är bättre att träffas utomhus. Tinas ö har en stor plan där folk inte behöver stå tätt om publikutspring där anordnas med några få klasser i taget.

Hur glädjefyllt är det att springa ut och tjoa när ingen finns att springa ut till!?

Tänk ett steg längre vad digital visning ställer till med!

I Växjö och Gnosjö är det i jämförelse tillåtet att ha två anhöriga som väntar varje nybakad student vid utspring.

Jag förväntar mig respons som visar hur Figy ställer sig till tankarna i mitt opponerande!

Smittspridningen är på väg ner tydligt i maj. När vi kommer in i juni, kan det vara ännu lägre. Redan nu har en av Region Jönköping covidavdelningar stängts ner.

Beslut kan omprövas. Även beslut om publik vid studentutspring. I varje tjänstemans profession finns handlingsutrymme. Om handlingsutrymme har jag som socionomstuderande fått lära mig att handlingsutrymme utnyttjas olika bland annat på grund av hur trygg man är i sin roll.

Studentdagen är en dag som ska vara trevlig och delad med nära och inte smärtsam och tom.

Man kan också tänka sig att dela upp i att vissa studenter har sitt på Tinas Ö och vissa har studenter har sitt på Finnvedsvallen.

Nu har jag läst att beslutet är omprövat till två personer. Men jag är ledsen. Ska inte mitt syskonbarn få ha sin lillasyster där?

De träffas ju i vanliga fall. Jag menar att åtminstone de som bor ihop borde få komma.

Tänk vad hemskt för mitt syskonbarn och andra studenter att säga till sin pappa eller mamma eller sitt syskon att de inte får komma. I mitt syskonbarns familj så skulle lillasyster vara den enda som inte får komma om den som är student vill att mamma och pappa ska komma. Vad ledsen hon blir. Jag måste försöka få er att förstå att de som bor ihop och ändå ses, borde få vara med och uppvakta vid utspring! Det sker ju ändå utomhus!

Ni kan dela upp klasserna på Tinas Ö och Finnvedsvallen. Vissa klasser på varje plats!

Lillasyster har ju fått gå i skolan för att det har ansetts att barn inte är smittbärare och inte riskgrupp. Ska då inte de som är i de åldrar som har tillåtits gå i skolan, inte få vara med sin storebror eller storasyster när syskonet tar studenten och springer ut i livet?

Ska olika regler gälla beroende på om det gäller skolgång eller studentutspring?

Uteserveringar är öppna. Folk får mötas utomhus. Varför inte dela upp klasserna och deras publik då?

Före att jag läste att bal ska anordnas, var mina tankar att skriva följande till dig och jag låter det komma med för att det kan vara ett förslag;

Och när det gäller bal, om den inte får hållas inomhus, menar jag att kommunen ska utomhus på en äng bygga upp ett stort dansgolv med träplankor, göra fins med kulörta färger som hängs upp och björk. Bord ska sättas ut runt omkring. En orkester kan spela wienervalsen.  Kommunen har vacker natur att vistas i. Det finns väl även befintliga dansbanor.

Man kan göra två eller tre mindre minnesvärda balfester. Dessa studenter har haft sorgligt tillräckligt nu.

Förväntar mig svar.

”Stor Dag”

Taggar

5 reaktioner på Om utspringet på studenten

Ja det är skillnad på skolgång och studentutspring. Skolgång är obligatoriskt, studentutspring är det inte. Regeln om 50 personer går ju snabbt om intet…
Visst är besvikelsen stor och förståelse med det men i förhållandet att människor kan drabbas av sjukdom och också dö borde få vem som helst att respektera att det här inte går att lösa på ett sätt som är enkelt.
Tror inte heller att ett utspring är det viktigaste efter tre års gymnasieskola.

Jag önskar alla nybakade studenter lycka till i livet!

2 st. Jättebra insändare i detta ärende jag håller med fullständigt allt annat är ju vansinne att riskera en ny smitväg. Kent

”Smittspridningen är på väg ner tydligt i maj. När vi kommer in i juni, kan det vara ännu lägre. Redan nu har en av Region Jönköping covidavdelningar stängts ner.”

Ja, och då vore det väl jubelidiotiskt att anordna ett evenemang som kan leda till att dessa siffror vänder tillbaka igen? Men vad är väl liv värt i jämförelse med att titta på någon som har gått ut skolan….?

Här går sjukvårdspersonalen på knäna, och kan inte få ut sin semester. Industrin går på halvfart, restaurangerna går dåligt, alla andra tillställningar får ställas in, och så gnälls det för att inte folk får samlas och titta när några ungdomar springer ut från en skola och skriker. Fira hemma sen efter, ni som vill det.

Kommentarsfunktionen är stängd