Nyheter

Om konsten att lägga ner landsbygdsskolor

Nyheter Så här går det till: Vi tillsätter en förutsättningslös utredning, som har till uppgift att se över skolorna. Den förutsättningslösa utredningen kommer då fram till att det är trevligt med små skolor, men mellanstadiebarnen får en undermålig undervisning, som kommer att menligt påverka deras liv. Läs debattartikeln här…

Vad händer sedan? Det finns två alternativ. 

A. Herregud säger kommunfullmäktige, så kan vi inte ha det, sätt barnen på bussen bums och kör dem till stan.

B. (Mest troligt). Föräldrarna får välja var barnen ska gå. Några går då på den förutsättningslösa utredningens snömos och väljer att flytta barnen till Värnamo, varpå det blir för få kvar i landsbygdsskolorna och alla måste flytta.

Vad händer sedan? Jo i den numera överbyråkratiserade skolan blir det för tungt för småstadielärarna att själva driva en skola, så de orkar inte och sedan är det slut.

Kära föräldrar gå inte på detta dravel. Det sitter många människor på höga poster i vår kommun både i företag och kommunledning, (till och med i kommunstyrelsen) som gått i landsbygdsskolor.

Kanske är det så att om de hade gått i stadens fina skolor, så hade vi haft flera nobelpristagare från Värnamo. Ja tänk. 

Varför händer detta nu? Kan det vara så att kommunen har förbyggt sig och klassrum kommer att stå tomma i staden? Kan det vara så att kommunen över huvud taget har för stora lån, med åtföljande höga räntor. I så fall är det underligt att ungefär samma människor har röstat för en 300 miljoners fotbollsstadion. (Inklusive ränta, amortering, avskrivning och underhåll torde väl ge en årlig kostnad på 20–30 miljoner kronor)

Skrivet av en desillusionerad och bedrövad centerpartist. 

Klas Uvebrant

Taggar

Dela


5 reaktioner på Om konsten att lägga ner landsbygdsskolor

Jag slutar aldrig förvånas över alla desillusionerade och bedrövade centerpartister. Hur länge har vi sett hur partier som slår sig för bröstet att de är kämpar för landsbygden och bönder att vara just dem som förstör allra mest för landsbygden och bönder? Inget illa mot Klas, men när vaknar folk egentligen?

Följ pengarna…

Det finns ingen miljöpolitik i att avveckla landsbygdsskolor däremot så har skolpolitiken varit i centers och alliansens ledning och beslut under hela kommunaliseringens styre sedan 70-talet så det bör tas i de egna leden. Om våra landsbygdsskolor skall utvecklas eller avvecklas ligger i alliansens händer fortfarande. Miljöpartiet har en klar linje, skolorna på landsbygden skall vara kvar och utvecklas med nya möjligheter som digitalisering kan genom lärande som nu sker i allt fler glesbygdskommuner i Norrland med goda resultat.

Att avveckla landsbygden har ju alltid varit prio 1 för miljövänner. Drömmen är att klumpa ihop alla i ett enda stort centrum (förtätning av stadskärnan)

Det är anmärkningsvärt att Klas Uverbrant (C) inte använder sin kraft internt i sitt eget parti istället för att skriva debattartiklar.

Det är väl knappast någon nyhet för någon att skolor på landsbygden kostar mer än skolor i centralorten. Trots det finns ju skolorna kvar..

Kanske dags för C att hantera sina interna problem och sluta kasta skit på varandra offentligt. Pinsamt!

Instämmer med din insändare Klas. Kanske borde centern ta sin ordförande i barn- och utbildningsnämnden i örat. Hen som hellre verkar vilja avveckla än utveckla våra landsbygdsskolor? Eleverna skall erbjudas en likvärdig skola men det betyder ju inte att alla skall gå i samma skola!

Bekymrad Landsbygdsbo.

Kommentarsfunktionen är stängd