Nyheter

Ögonklinik jubilerar: ”Ett fantastiskt gäng” 

Ögonklinik jubilerar: ”Ett fantastiskt gäng” 

Nyheter I dag fyller Eye Clinic tio år. – Det känns så stort: allt som vi gjort dessa tio år, från fyra anställda till i dag över tjugo, är helt ofattbart, säger Anne-May Andrén Petersson. 

I dag fyller Eye Clinic i Värnamo tio år. Arkivbild.

Den 12 januari 2013 såg ögonkliniken Eye Clinic på Flanaden dagens ljus. I dag fyller verksamheten tio år. 

– Det känns jätteroligt, man inser vid sådana här tillfällen hur fort åren går. Min son var bara några månader när vi öppnade Eye Clinic så de är i princip lika gamla. När man ser hur stor han har blivit sedan dess så blir det ännu mer tydligt. Kliniken växer också med åren och vi kommer under 2023 att expandera stort och ta över hela PostNords yta här jämte oss. Det kommer bli väldigt spännande. Vi har lyckats få ihop ett fantastiskt gäng kollegor och det är alltid roligt att gå till jobbet och när man har roligt går ju tiden fort, säger Alma Gorcevic. 

– Jag fattar inte hur fort dessa tio åren gått. Vi är ett så härligt team så man vill inte gå i pension än, fast man kanske skulle göra det. Det är fortfarande lika kul att gå till jobbet. Det känns så stort: allt som vi gjort dessa tio år, från fyra anställda till i dag över tjugo, är helt ofattbart. Hoppas på att nästa tio år blir lika bra. Nybyggnation är nästa projekt och det är så spännande, säger Anne-May Andrén Petersson. 

Hur ser ni tillbaka på de tio åren som har varit?

– Tiden har rullat på och det har varit roligt, både att vi alltid har roligt med jättetrevlig personal och även att det är roligt att det har gått så bra. Vi har utvecklats till att från början vara en optik med läkarmottagning och operationer i liten skala tills att vi nu har fler patienter i läkarvården än i det privata. Men vi tycker båda områdena är lika roliga och viktiga och de kompletterar varandra så att kliniken blir komplett, säger Jeanette Brandt. 

– Med ett leende! Tänk att vi från början bara var fyra personer, det var mestadels optikversamhet med liten läkarmottagning och fåtal operationer. 2023 blir vi 23 stycken, är en av Sveriges ledande optikerbutiker och vi utförde 2022 över 2 000 operationer* med ett upptagningsområde från Värmland till Skåne. Det viktigaste förutom att våga satsa är att vi har ett fantastisk team. Alla bemöts av ett leende i receptionen, får professionalitet och valmöjligheter vid alla undersökningar, trygghet vid operation och ett noggrant administrativt arbete bakom allt, säger Alma Gorcevic.

Hur ser ni på framtiden? 

– Ljust, vi har precis gått in i ett nytt femårigt avtal med Region Jönköping och planerar en fantastisk tillbyggnad i år, säger Leif Petersson. 

– Med spänning! Det kommer hända så mycket bara under 2023, vi har stora planer för framtiden! Bland annat sätter vi snart i gång med vår stora utbyggnad. Det ska bli så roligt att dra i gång det och förhoppningsvis kan vi avsluta året med en stor invigning! Det har ju hänt så mycket under dessa åren och när vi tänker tillbaka på vilken resa vi gjort fram till i dag ser vi med spänning på de nästkommande tio åren, säger Alma Gorcevic. 

*via regionsjukvård, privatvård och försäkringsbolag

Taggar

Dela


1 reaktion på Ögonklinik jubilerar: ”Ett fantastiskt gäng” 

Kommentarsfunktionen är stängd