Nyheter

Ödebrink (S) om ministersvaret: ”Ett svek mot Jönköpings län”

Nyheter Inga nya stambanor i Jönköpings län. Det är infrastrukturministern Andreas Carlsons svar på Carina Ödebrinks (S) skriftliga fråga om vilka åtgärder regeringen ska vidta för att möta behovet av en ny järnväg. – Svaret är ett stort svek mot Jönköpings län och visar att regeringen saknar en plan för framtidens infrastruktur, säger Carina Ödebrink i ett pressmeddelande.

– Svaret är ett stort svek mot Jönköpings län och visar att regeringen saknar en plan för framtidens infrastruktur, säger Carina Ödebrink. Arkivbild.

Det var den tidigare alliansregeringen som tog initiativ till byggandet av nya stambanor och projektet övertogs av den socialdemokratiskt ledda regeringen. Så sent som förra året lämnade även nuvarande infrastrukturminister Andreas Carlson in en motion till riksdagen där han betonade vikten av att nya stambanor behöver byggas i södra Sverige. Nu har han ändrat sig och skriver i ett skriftligt svar till Carina Ödebrink att regeringen inte tänker gå vidare med projektet att bygga nya stambanor i Södra Sverige.

– Infrastrukturministern och regeringens agerande är inget annat än ett stort svek. Inte minst mot kommuner, regioner och företag i Jönköpings län och hela södra Sverige. Under lång tid har enorma summor pengar lagts ner i det här projektet som nu regeringen och infrastrukturministern tvärvänder om, säger Carina Ödebrink, riksdagsledamot från Jönköpings län och ledamot i trafikutskottet.

Hon och Socialdemokraterna kommer att fortsätta att driva på för att projektet ska bli av.

– Det är vi skyldiga att göra. I den nationella transportplanen finns tre miljarder kronor avsatta för projektet. Om regeringen menar allvar med det de skriver i sin regeringsförklaring om att satsningar på järnväg i första hand ska skapa jobb och tillväxt borde de också snarast ändra sig, säger Carina Ödebrink.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ödebrink (S) om ministersvaret: ”Ett svek mot Jönköpings län”

Värnamoalliansens vision 40 000 invånare 2035 bygger på att det finns en ny stambana som passera och stannar i Värnamo. Nu grusar Moderater, Kristdemokrater, Liberaler samt Sverigedemokrater detta. Översiktsplan och byggnation på jordbruksmark, och grönområde offrades för att uppfylla Sverigeförhandlingen genom att 1 600 bostäder byggs till 2035. Politiker motionerar att avtal skall hållas men uppenbarligen är det bara en politikerlögn som alla andra vi ser i dagens populärpolitik.

Kommentarsfunktionen är stängd