Nyheter

Ödebrink (S) fortsätter kämpa för att högskola ska bli universitet

Nyheter Ge högskolan i Jönköping universitetsstatus. Det föreslår riksdagsledamoten Carina Ödebrink återigen i en motion till Sveriges riksdag, och efter en öppning från utbildningsministern har hon förhoppning på att den kan bli bifallen.

Ge högskolan i Jönköping universitetsstatus. Det föreslår riksdagsledamoten Carina Ödebrink återigen i en motion till Sveriges riksdag, och efter en öppning från utbildningsministern har hon förhoppning på att den kan bli bifallen. Arkivbild: Socialdemokraterna

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Ödebrink har länge drivit på frågan om att högskolan ska upphöjas till universitet, och hon är positivt till regeringens öppning. 

– Jönköping University står sig väl i jämförelse med existerande högskolor och nya universitet. Tillgången till högre utbildning och forskning är avgörande för individen, och för länet och landets tillväxt och utveckling. Därför tycker jag att det är bra att regeringen nu öppnar upp för att högskolan kan få universitetsstatus, säger Carina Ödebrink (S), riksdagsledamot från Jönköpings län. 

För att fortsätta driva frågan motionerar hon därför, tillsammans med de övriga socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Jönköpings län, om att högskolans behöver stärkas och få universitetsstatus.

– Med tanke på regeringens öppning hoppas jag att motionen kan bli bifallen och att vi snart får ett universitet i länet, säger Carina Ödebrink (S). 

Taggar

Dela