Nyheter

Nytt kommunavtal klart mellan Spira och Värnamo kommun

Nyheter Värnamo kommun och Smålands Musik & Teater har slutit ett nytt treårigt samarbetsavtal som gäller 2021-2023.

Kulturhuset Spira. Foto: Lars Kroon  [1/4]

Ulrika Josefsson, Spira. FOTO: Lars Kroon  [2/4]

Gummifabriken. Foto: Alin Popescu  [3/4]

Kulturchef Lars Alkner. Foto: Alin Popescu  [4/4]

Värnamo kommun var först ut i länet 2017 med ett avtal för att garantera högkvalitativa scenkonstupplevelser lokalt (bland annat i Gummifabriken) producerade i eller levererade av Kulturhuset Spira. Samarbetet blev lyckat och nu har parterna, genom tillförordnad verksamhetschef Ulrika Josefsson, Spira och Lars Alkner, kulturchef Värnamo, enats igen.

Avtalet garanterar Värnamo två konserter om året med Jönköpings Sinfonietta, minst två teaterföreställningar, dansföreställningar, samverkan kring marknadsföring samt rabatt på den länsturnerande Musikcaféserien. Alltsammans scenkonst till största del helt producerad i länets scenkonsthus, placerat i Jönköping, men tillgängliggjort lokalt genom teaterföreningar och andra arrangörer, via kommunavtalet. I det nya avtalet ingår, utöver tidigare års punkter, även en mer uttalad möjlighet för mottagarna att skapa en lite längre spelperiod för turnerande föreställning från Unga Spira, riktad till skolelever och allmänhet, i Gummifabriken.

– I uppdraget från Region Jönköpings län, tillika vår egen drivkraft, är att vår professionella scenkonst ska nå så många som möjligt i länet. Det som sker i Kulturhuset Spira upplevs av många men inte alla och därför är samarbete med kommunerna så viktigt, säger Ulrika Josefsson, tillförordnad verksamhetschef på Kulturhuset Spira.

Hon fortsätter:

– Avtalet med Värnamo genom Lars Alkner har löpt under fler år och är inför 2021 omförhandlat för att ytterligare stärka kulturen i vårt län. Det bygger på en gemensam bild om vikten av kultur och en ömsesidig syn på vårt ansvar. Värnamo förbinder sig helt enkelt att köpa ett antal konserter och föreställningar – vi står för produktion av scenkonst och logistik. En trygghet för båda och en stor vinst för invånarna i Värnamo kommun.

Källa: Pressmeddelande från Smålands Musik & Teater

Taggar

Dela


1 reaktion på Nytt kommunavtal klart mellan Spira och Värnamo kommun

Kommentarsfunktionen är stängd