Nyheter

Nytt företag i Värnamo öppnade kontor

Nyheter Värnamos näringsliv har fått ett tillskott. Det är skogsföretaget Vida som har öppnat ett kontor på Silkesvägen 19 i Värnamo.

Områdeschefen på Vida, Ulrik Lundquist  [1/7]

Korv med bröd hos nyöppnade Vida i Värnamo.  [2/7]

Barnen tyckte det var kul att provsitta skogsmaskinen.  [3/7]

En riktigt stor skördare fanns på plats.  [4/7]

Vidas personalstyrka i Värnamo. Från vänster, Patrik Wilhelmsson, Viktor Carlström samt Olof Johansson och Ulrik Lundquist.  [5/7]

Vida är en riktigt stor aktör när det gäller upphandling av virke.  [6/7]

Timmerbilar fanns med hos Vida i dag.  [7/7]

Ett öppnande som företaget firade med att bjuda in sina kunder till ett öppet hus.
Ulrik Lundquist är platschef på det nyöppnade kontoret. Han berättar att det är upp till fyra personer som kommer att arbeta för Vida i Värnamo.

– Vi har sedan tidigare kontor bland annat i Vetlanda, Visslanda och Tranemo. Genom att nu även öppna i Värnamo så hoppas företaget komma närmare sina kunder i inlandet.
– Vida köper upp skog från skogsägare. Skog som vi sedan förädlar i våra egna sågverk. Vida har nio sågverk totalt, men vi här Värnamo kommer att förmedla virke till de tre närmaste sågverken, förklarar Ulrik Lundquist.
Vida är en stor aktör på den svenska marknaden. Företaget producerar tio procent av alla sågade trävaror i hela landet.

Virket man köper in förädlas, en del blir virke och annat blir massaved.  – Sedan går det mesta av virket på export, förklarar Lundquist vidare.
Att man nu öppnat i Värnamo firades med bland annat varmkorv och kaffe. Besökarna fick en pratstund med företagets företrädare. Dessutom visades flera skogsfordon upp, liksom ett par stora lastbilar som transporterar virket från skogen till sågverken.

Taggar