Nyheter

Nytt elbilsmärke till Värnamo

Nyheter När försäljningen av BYD drar i gång på den svenska marknaden i oktober är Hedin Bil Värnamo en av de första anläggningarna i landet att erbjuda kunderna det för Europa nya elbilsmärket.

Snart tar Teslarivalen Byds bilar plats på kommunens vägar. Pressbild

BYD är ett nytt elbilsmärke på den svenska och europeiska marknaden, men bakom namnet Build Your Dreams (BYD) återfinns världens just nu största tillverkare av elektrifierade fordon. Under hösten lanseras BYD på bred front i Europa och i Sverige är det Hedin Bil som kommer att representera varumärket – inledningsvis på 17 anläggningar i 14 städer.

Under 2022 lanseras tre helt elektriska personbilar från BYD i Sverige:

  • Atto 3 – en SUV i C-segmentet
  • Tang – en rymlig sjusitsig familje-SUV
  • Han – en sedan i E-segmentet

Modellerna Tang och Han kommer inledningsvis enbart säljas med en utrustningsnivå för respektive modell, medan Atto 3 kommer att erbjudas i tre specifikationer. Initialt lanseras dock Byd Atto 3 endast med den högsta utrustningsnivån, Design.

– Vi ser fram emot att arbeta med ett nytt märke och att kunna att erbjuda kunder i Värnamo fler möjligheter att välja elbil, säger platschefen Johan Brundin i ett pressmeddelande.

Demobilar för provkörning beräknas finnas tillgängliga på anläggningarna fram mot slutet av oktober. Datum när orderböckerna öppnar planeras att offentliggöras inom kort.

Källa: Pressmeddelande från Hedin Bil

Taggar

Dela


1 reaktion på Nytt elbilsmärke till Värnamo

Hur löser man laddningen under perioder då strömmen kommer att stängas av på grund av elbrist?
Alla pratar om att det ska sparas el! Då är det inte rätt tid att gå över till eldrift! Ju fler elbilar desto mer olja kommer att eldas i Karlshamn.
Den dagen vi har ett stabilt och icke väderberoende energisystem kan vi börja elektrifiera!

Kommentarsfunktionen är stängd