Nyheter

Nyfikna Hanna gläds över nominering 

Nyheter Ett jobbtips väckte Hanna Skogefors uppmärksamhet. Nu kan hon bli Årets unga ledande kvinna.

– ”Det hade varit kul att få komma med på listan”, tänkte jag direkt. När man sedan fick beskedet så var det ju fantastiskt kul. Bara att det var min chef som nominerade mig är ju ett fint kvitto på att man har gjort något bra, säger HR-specialisten Hanna Skogefors som nu kan bli Årets unga ledande kvinna.

Solen värmer utanför Bufab-kontoret. Det är tisdag förmiddag och Hanna Skogefors strålar av självförtroende. Om nio dagar sker prisutdelningen av utmärkelsen Årets unga ledande kvinna 2022. Som en av 21 kvarvarande kandidater representerar Hanna tillsammans med Johanna Rydin Värnamo i tävlingen.  

– Det är en ära att få bli nominerad, måste jag säga. När man får veta att man har nominerats så får man frågan om man vill fortskrida i processen. ”Det hade varit kul att få komma med på listan”, tänkte jag direkt. När man sedan fick beskedet så var det ju fantastiskt kul. Bara att det var min chef som nominerade mig är ju ett fint kvitto på att man har gjort något bra. Att få allt annat över det är bara en bonus, säger HR-specialisten.

Hanna Skogefors är en tjej med driv och energi. I ungdomen gjorde hon sig ett namn inom Värnamo Simsällskap och när hon inte befinner sig på jobbet bygger hon hus tillsammans med sambon, umgås mycket med familjen och arbetar som instruktör på Apladalens Sportcenter. Hon läste samhällsprogrammet med inriktning ekonomi på Finnvedens gymnasium och efter studenten började hon läsa på Tekniska Högskolan i Jönköping.

– Dock insåg jag snabbt att jag kom in på fel utbildning. Några kompisar till mig hade börjat på personalvetarprogrammet och när de berättade om sitt kursinnehåll så kände jag direkt att ”wow, det där lät kul”. Jag bestämde mig för att hoppa av och ta ett sabbatsår för att jobba och resa runt. 2014 sökte jag och kom in på programmet ”Organisations- och personalutvecklare i samhället” på Högskolan i Borås och tog examen 2017. 

En tid innan examen fick Hanna tips av en kollega om att Bufab sökte en HR-assistent/löneansvarig. Hanna sökte tjänsten och i augusti 2017 klev hon in på Bufab för första gången. 

– För mig var det fantastiskt att få börja lära sig lönebitarna med kollektivavtal och sådant direkt. Det var superbra att få den ingången i yrket. När sedan en kollega på ett systerbolag valde att sluta så blev det att Bufab Sweden tog över mer av lönearbetet. Då bestämde man att skulle göra en renodlad HR-tjänst och den fick jag.  

I arbetet som HR Business Partner driver Hanna personal- och organisationsfrågor för Bufab Sweden och BU Nordic. 

– Det är verkligen högt och lågt där ingen dag är den andra lik. Jag jobbar mycket med ständiga förbättringar och utvecklar mycket av arbetet kring HR-processer. Nu i höst har jag haft mycket fokus på arbetsmiljöfrågor, arbetsrättsliga frågor och lönekartläggningar inför stundande lönerevisioner. Vi försöker också satsa mycket på arbetsgivarvarumärket, där vi har tagit fram exjobb för studenter och har deltagit på arbetsmarknadsdagar. 

I sommar firar Hanna Skogefors sex år på företaget. Hon ser med glädje tillbaka på tiden hittills.  

– Bufab är ett fantastiskt familjärt bolag. Det är ett glatt gäng som arbetar här där alla pratar med alla. Jag kände mig välkommen från start och trivs jättebra. I min roll arbetar jag nära med alla chefer och alla är lätta att arbeta med. Det bästa med jobbet är just den familjära känslan. Det är ett bolag i en stark tillväxtperiod och det är medarbetarnas förtjänst. De är det viktigaste vi har och vi arbetar hårt för att lyfta våra medarbetare. 

Precis som Johanna Rydin ser hon mycket positivt på att vara en av 21 kvarstående kandidater till utmärkelsen.

– Det är verkligen en hedrande känsla, bara häftigt. Det har verkligen synts och uppmärksammats och jag har fått mycket fina kommentarer. Sedan är vi ju ett fantastiskt gäng. Vi tog en lunch i samband med fotograferingen och alla var supertrevliga och välkomnande. I dag (läs tisdag) ska vi ha en digital lunch via Teams, ett förberedelse och lära-känna-möte inför prisutdelningen. Men bara att få träffa det här gänget gör att det blir ett fint nätverk att ta med sig framåt med erfarenheter från så många olika branscher. 

Hur ser du på framtiden? 

– Nomineringen har gett en boost i jobbet och det gör att man vill fortsätta prestera på topp. Min ambition är att vi ska kunna bygga ett HR-team på bolaget. På det privata planet väntar till sommaren flytt in i huset samt barn nummer två, så det är en spännande tid som väntar. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Nyfikna Hanna gläds över nominering 

Trodde det var ledare man skulle ta fram. Inte någon som inte är chef. En vanlig anställd är ju ingen som bör bli nominerad. Men men.

Kommentarsfunktionen är stängd